• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.06.2022

17:03

VOJSKA UVEK UZ SVOJ NAROD! Akcija "Vojni lekar na selu" u novopazarskom kraju!

mod.gov.rs

Društvo

VOJSKA UVEK UZ SVOJ NAROD! Akcija "Vojni lekar na selu" u novopazarskom kraju!

Podeli vest

Lekari specijalisti Vojne bolnice Niš obavili su zdravstvene preglede meštana sela Deževa i Trnava u okolini Novog Pazara, u okviru akcije „Vojni lekar na selu“. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, koji je naložio da se vojno zdravstvo uključi u ovu akciju kako bi se što učestalije realizovala, istakao je da je ovo samo još jedan od načina da pokažemo da je vojska uvek uz svoj narod, spremna da pomogne gde god zatreba

- Trudićemo se da posete naših specijalista seoskim ambulantama i kućama u udaljenim mestima gde je meštanima otežan pristup sistemu zdravstvene zaštite, pogotovo što se radi uglavnom o starijem stanovništvu, budu što učestalije. Važno nam je da oni znaju da nisu zaboravljeni i da njihova vojska misli na njih. U Deževi i Trnavi su danas imali priliku da ih pregledaju naši kardiolozi, reumatolozi, endokrinolozi i po gužvi za preglede i po njihovom oduševljenju znamo da smo uradili pravu stvar - rekao je ministar Stefanović.   

Ministar odbrane se zahvalio lekarima Vojne bolnice Niš, novopazarskom Domu zdravlja i lokalnoj samoupravi koji su zajedno organizovali današnju akciju u kojoj je pregledano oko 100 meštana.

Ekipi vojnih lekara u novopazarskim selima danas su se pridružili i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Radivoje Anđelković, upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik dr Veljko Milić, direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović i direktor Doma zdravlja Novi Pazar dr Ervin Ćorović.

Upravnik niške Vojne bolnice pukovnik Milić podsetio je da su vojni lekari već pomagali žiteljima ovog kraja zbrinjavanjem kovid pacijenata u Vojnoj bolnici u Novom Pazaru.

- Ova akcija, odnosno saradnja, zamišljena je između ostalog i kao pregled pacijenata na mogući postkovid sindrom, koji se iz dana u dan pokazuje kao sve veći problem zdravstva - rekao je pukovnik Milić.

Foto: mod.gov.rs

Akcija "Vojni lekar na selu"

Direktor Doma zdravlja Novi Pazar dr Ćorović istakao je da je današnja akcija od velikog značaja za Dom zdravlja, kao i za sve meštane.

- Reč je o velikoj dobiti za naše pacijente, jer su u pitanju eminentni stručnjaci. Gužva je i meštani su zadovoljni i mnogo nam znači, jer smo omogućili visok nivo zdravstvene zaštite u našim seoskim ambulantama - rekao je direktor Doma zdravlja Novi Pazar.

Meštane Deževe i Trnave pregledali su kardiolog, reumatolog, endokrinolog uz korišćenje dijagnostičke procedure (EKG), a bili su u prilici i da provere nivo šećera u krvi. Akcija je protekla uz pomoć i saradnju lekara iz lokalnih ambulanti koji su upoznati sa zdravstvenim problemima stanovništva tog kraja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Republike Francuske!
Politika

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Republike Francuske!

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas ambasadorom Republike Francuske Pjerom Košarom sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje u oblasti odbrane između dveju zemalja, uključujući i predstojeću posetu naše delegacije Parizu i učešće na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme EUROSATORY 2022

06.06.2022

17:20

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija