• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.06.2022

20:31

(FOTO UŽAS) ZAR OVO TREBA DA JEDEMO? Pogledajte kako izgleda paradajz koji nam prodaju!

Društvo

(FOTO UŽAS) ZAR OVO TREBA DA JEDEMO? Pogledajte kako izgleda paradajz koji nam prodaju!

Podeli vest

Kvaliet povrća koje kupujemo već godinama je upitan

Potrošači su se na društvenim mrežama požalili na paradajz kupljen u jednom beogradskom marketu. 

Oni su priložili fotografiju isečenog paradajza koji na sve liči, osim na ono što bi trebalo.

Foto: Instargram

Oni smatraju da je reč o GMO proizvodu.

Svakako ovaj paradajz niti je primamljiv na oko, a još manje za jelo

Poslovica "Spolja gladac, a unutra jadac" najbolje opisuje kvalitet paradajza koji poslednjih godina možemo kupiti na pijacama. Sočni i slatki plodovi ovog povrća postoje još samo u sećanju potrošača. Proizvodi koji svojim izgledom mame iz gajbica, kada se preseku otkrivaju belu unutrašnjost i duboko korenje, pa se nekad i više od pola ploda mora baciti. Posebna priča su bljutav ukus i vodenost, što baca sumnju na postupak gajenja - upotrebu presticida i ostalih hemikalija.

Kada govorimo o uvozu paradajza, on u Srbiju uglavnom stiže iz Albanije i Severne Makedonije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sara

pre 2 godine

Природан парадајз можемо само да сањамо. Ово што се нуди није јестиво.

Mikan

pre 2 godine

Otvoreni Balkan nam je omogućio to đubre od paradajza a omogućio ga je predsednik Vučić, zar nije tako?

Milan

pre 2 godine

Fala Bogu, ja ga ne jedem dok ne sazri u bašti !

voja

pre 2 godine

pravi paradajz se jos uvek moze kupiti samo kod seljaka,ali posto gospoda misli da je to puno otrova onda neka kupuju uvozni pun otrova i hemija,dok srpski prirodni proizvodi trule

beli

pre 2 godine

Ne postoji (više) način da se bilo koje povrće proizvede bez upotrebe hemije ali sa pravilnom upotrebom i poštovanjem karence nema problema

beli

pre 2 godine

Evo je plastenički rani paradajz koji se oduvek u ovo doba izbegavao, nije reč ni o kakvom GMO ,već rani paradajz je pun djubriva prihrane i narastao je u veštačkim uslovima i veoma je forsiran zato je šupalj,što se hemije tiče naravno da je mora biti zbog bolesti i insekata ali ako se koristi po uputsvu i poštuje karenca nema problema, i mi u svojoj bašti koristimo odredjenu količinu hemije ali se jako poštuje karenca,inače nema lepog paradjza još mesec dana sve dok on ne sazre prirodno na suncu

James Hetfield

pre 2 godine

Kako vas nije sramota, ovakvim člancima degradirate Open Balkan. I predsednik je rekao da i povrtari iz Albanije treba da zarade. Neka vas je sramota Informeri!

sledeća vest

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija