• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2022

18:32

KRAJ DRAME U BEOGRADU! Sindikalni predstavnici radnika Fijata prekinuli protest, dobili pisane garancije predsednika da će ih primiti u subotu!

Tanjug

Društvo

KRAJ DRAME U BEOGRADU! Sindikalni predstavnici radnika Fijata prekinuli protest, dobili pisane garancije predsednika da će ih primiti u subotu!

Podeli vest

Sindikalni predstavnici radnika Fijata dobili su pisane garancije da će ih predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiti u subotu u devet časova, pa su prekinuli protest

Predstavnici radnika Fijata razišli su se oko 18:15 časova nakon što su dobili pisane garancije predsednika Vučića da će ih primiti u subotu.

Podsećamo, grupa od oko 300 ljudi, među kojima su i sindikalni predstavnici radnika Fijata, ali i opozicioni politički aktivisti, blokirala je nekoliko sati međunarodni auto-put kod Sava centra u Beogradu i pokušavala jezikom ucena da pregovara sa državom.

Oni su prvo odbili razgovore sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, duplirali zahteve i otpočeli protest. 

Nakon toga ponuđen im je sastanak sa predsednikom, ali oni su zahtevali da se taj susret održi odmah danas. 

Predstavnici radnika Fijata tražili su da se ispune njihovi zahtevi, a pre svega da oni koji ne žele da rade u Fijatovim fabrikama u inostranstvu mogu da zadrže posao u Kragujevcu, kao i da se za one koji ostanu bez posla postigne dogovor o višim otpremninama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

POD HITNO DA ORGANI REDA RAZJURE TAJ POLITIČKI SKUP.

Fikus

pre 1 godinu

"oni koji ne žele da rade u Fijatovim fabrikama u inostranstvu mogu da zadrže posao" Da li su ti ljudi normalni? Oni bi i dalje da se drže sicijalističkog modela "radio ne radio, svira ti radio", da sede, ne rade ništa i za to da dobiju platu? Traže otpremnine od 2000€ za godinu, 10x više nego što je uobičajeno plaćano? Da li neko razmišlja da bi ispunjenje tih sumanutih zahteva moglo da izazove revoluciju u celoj zemlji? Koliko hiljada radnika je ostalo bez posla jer su firme propale? Tražili ste kapitalizam, kuš bre sada i kusajte to što ste tražili, nisu radnici Fiata ništa ni bolji ni vredniji od bilo kojih drugih radnika u Srbiji ...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija