• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srna

22.07.2022

17:04

PATRIJARH PORFIRIJE PROSLAVIO 61. ROĐENDAN! Deca iz Slavonije uručila predivan poklon!

PrintscreenInstagram/porfirije_patrijarh

Društvo

PATRIJARH PORFIRIJE PROSLAVIO 61. ROĐENDAN! Deca iz Slavonije uručila predivan poklon!

Podeli vest

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije danas je, na svoj 61. rođendan, ugostio u Hramu Svetog Save u Beogradu srpsku decu iz Slavonije, koja su mu kao rođendanski poklon uručila ikonu i sliku hrama iz njihovog kraja

Deci iz osnovnih škola u Tenji, Bijelog Brda, Bršadina, Borova Naselja i Vukovara, pridružili su se i drugari iz regiona, koji su već ranije dolazili u posetu Hramu, i tom prilikom su patrijarhu kao rođendanski poklon donijeli sliku koju su zajedničkim snagama naslikali, a na kojoj se nalaze hramovi iz njihovih mesta.

Mališani su posebno zamolili srpskog patrijarha da što pre poseti i njihova mesta, jer, kako su naglasili, "naši hramovi jesu mali po veličini, ali su preobilni ljubavlju i radošću“, preneo je crkveni Radio Slovo ljubve.

Pokazavši im Hram Svetog Save patrijarh Porfirije je poželio dobrodošlicu gostima, te ukazao da su došli u centar srpskog naroda, jer Beograd je glavni grad u kome je Hram duhovni centar koji je podignut u čast Svetog Save.

Deca iz Slavonije došla su danas u jednodnevnu posetu Beogradu u kordinaciji Zajedničkog veća opština Vukovar, Ministarstva omladine i sporta Srbije i narodnim poslanikom Sanjom Lakić, a predvodili su ih njihovi veroučitelji Morjana Popović, Jovan Sekulić, Srđan Despotović, Petar Rudić i Borislav Vignjević.

Planom posete predviđeno je da deca obiđu Muzej Nikole Tesle i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Patrijarh srpski Porfirije rođen je kao Prvoslav Perić, u Bečeju, 22. jula 1961. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija