• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

12.08.2022

11:23

MARKOV PISMENI RAD RASPLAKAO SRBIJU, A SADA SE NJEGOVI SNOVI OSTVARUJU! Hrabri dečak uskoro će dobiti ono o čemu je maštao

printskrin/fejsbuk/Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga

Društvo

MARKOV PISMENI RAD RASPLAKAO SRBIJU, A SADA SE NJEGOVI SNOVI OSTVARUJU! Hrabri dečak uskoro će dobiti ono o čemu je maštao

Podeli vest

Pismeni rad Marka Smiljkovića pre sedam godina rasplakao je celu Srbiju, jer je ovaj hrabri dečak osim sa bolešću vodio bitku i sa velikom nemaštinom

Pismeni rad jednog dečaka od pre sedam godina digao je Srbiju na noge. Tada su svi saznali za teško bolesnog dečaka Marka Smiljkovića koji ima tumore po vratu i telu, a nema ni osnovne uslove za život. 

Zahvaljujući dobrim ljudima, snovi se pretvaraju se u stvarnost. Marko Smiljković, heroj naše priče, broji dane do useljenja u novu kuću u selu Gornja Ržanica kod Aleksandrovca, pišu u objavi na Fejsbuku Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga.

- Juče je Marko odvrnuo slavinu u novom kupatilu o kome je maštao, zahvaljujući jednom dobrom čoveku, Banetu Pribakoviću, koji se dobrovoljno latio posla za novu radost. Marko nas je sinoć ispratio sa peškirom u rukama, prvo kupanje u novom domu i topla nova postelja, za miran san i ostvarenje snova jednog dečaka - piše na Fejsbuku.

Sva ova dešavanja u Markovom životu veoma su značajna jer je, pre nego što su mu humani ljudi pritekli u pomoć, živeo u kući staroj skoro 200 godina u kojoj nije imao osnovne uslove za život i koja je pretila da se uruši. Pretprošle godine je u sobi u kojoj je Marko spavao sa sestrom Milicom pao plafon, a pukom srećom deca su ostala nepovređena.

Na temu "Moj život na selu", koju mu je zadala učiteljica, Marko je napisao:

Foto: printskrin/fejsbuk/Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga

Ovaj dečak ima potkožne tumore na vratu, tumore desne strane trupa. Preživeo je operaciju testisa, ugradnju metalne šipke u kičmeni stub, operaciju skolioze. Momenat kada je njegova porodica dobila plac za izgradnju kuće mu je probudio nadu i od tada budno motri na napredak radova, radujući se budućem useljenju.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija