• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.08.2022

08:32

STIŽE TROPSKI TALAS IZ AFRIKE! Najtopliji dani biće četvrtak i petak, od ovog datuma pad temperature i kiša

Informer

Društvo

STIŽE TROPSKI TALAS IZ AFRIKE! Najtopliji dani biće četvrtak i petak, od ovog datuma pad temperature i kiša

Podeli vest

Narednih dana u Srbiji očekuje se porast temperature, a najtopliji dani biće četvrtak i petak

Nad našom zemljom jača termobarički greben koji donosi topao tropski vazduh sa severa Afrike. Danas i sutra maksimalne temperature biće od 31 do 34, u četvrtak i petak, kada će biti najtoplije, temperatura će biti 34 do 38 stepeni.

- Osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se u petak 19. avgusta posle podne, najpre na zapadu i severozapadu zemlje - navodi RHMZ.

Foto: printskrin/hidmet.gov.rs

- Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95 postotne obezbeđenosti, odnosno biolškom minimumu - navedeno je u hidrološkom upozorenju RHMZ.

Foto: printskrin/hidmet.gov.rs

Zbog visokih temperatura i grmljavine na teritoriji cele Srbije na snazi je žuti meteo alarm.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija