• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.09.2022

12:31

PREDSEDNIK OPŠTINE MILOŠ VIDOVIĆ: FUNKCIONERI OPŠTINE SAVSKI VENAC IZ LIČNIH SREDSTAVA OBEZBEDILI ELEKTRIČNA KOLICA ZA MATIJU JOVOVIĆA

Promo

Društvo

PREDSEDNIK OPŠTINE MILOŠ VIDOVIĆ: FUNKCIONERI OPŠTINE SAVSKI VENAC IZ LIČNIH SREDSTAVA OBEZBEDILI ELEKTRIČNA KOLICA ZA MATIJU JOVOVIĆA

Podeli vest

Predsednik Opštine Savski Venac Miloš Vidović gostovao je danas u jutarnjem programu "Jutro sa Prvoj" na televiziji Prva. Odgovarajući na pitanja o tome na koji način možemo da pomognemo malom Matiji da krene u školu zajedno sa svojim drugarima, Vidović je istakao da su funkcioneri iz ličnih sredstava obezbedili električna kolica za Matiju kako bi kako bi ovaj hrabri dečak mogao da ima lepo detinjstvo i školovanje

 

- Suština u ovim kolicima koja su Matiji potrebna je da on bude što samostalniji i mobilniji u svakodnevnim aktivnostima, da se razvija i napreduje zajedno sa svojim drugarima u razredu. Jedan od naših pririoteta je bio da osposobimo 2 škole za prijem dece sa specijalnim potrebama, te smo mi u prošloj godini uradili 2 rampe za kolica i to u Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ i „Radojka Lakić“. Pristupna rampa za kolica u Matijinoj školi „Vojvoda Mišić“ je, takođe, završena i postavljena o trošku Opštine. Ovo je treća rampa koju je Opština Savski venac uradila za manje od godinu dana. Mi se za decu sa naše opštine borimo neprestano, osluškujemo njihove potrebe i potrebe njihovih roditelja i trudimo se da im obezbedimo što bolje uslove života na Savskom vencu. Kada se radi o pristupnoj rampi koju će Opština postaviti u Matijinoj zgradi, u planu je da bude završena najkasnije do kraja ove nedelje – izjavio je Vidović.

Foto: Promo

Predsednik je ovim putem naglasio da je Savski venac specifična opština jer pored 6 klasičnih osnovnih škola ima i 3 specijalne osnovne škole „Dragan Hercog“, „Anton S ala“ i „Stefan Dečanski“. S obzirom da su u pitanju škole za decu sa specifičnim potrebama, mi kao Opština imamo poseban senzibilitet za rešavanje problema u ovim školama i zato sa ogromnom odgovornošću reagujemo na ovakve situacije i probleme koje odmah rešavamo kako bi sva deca sa naše opštine imala jednake uslove života.

U svakoj školi Opština Savski venac je krečila, rešavala mokre čvorove, sanitarije, sportske sale, letnje učionice, a dve škole su dobile grejanje na gas. Kontinuirano se trudimo da pomognemo i deci i roditeljima, a naročito u ovom konretnom slučaju, jer tada ne gledamo u čijoj je nadležnosti određena tema, već uvek apelujemo da svi treba da se uključimo i pomognemo našim sugrađanima a naročito najmlađima da žive lepše i bolje i omogućimo im da ostvare pravo na kvalitetan i dostojan život. Želimo i trudimo se da pomognemo Matiji, ali i svoj deci poput Matije kojima treba naša pomoć, da žive što samostalnije kako bi mogli da imaju normalan život kao i njihovi drugari, a kroz druženje sa njima i srećno detinjstvo – zaključio je predsednik Opštine.

Foto: Promo

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija