• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.09.2022

17:28

Treća kućica 'POŽELI ŽELJU' otvorena u Varvarinu! HUMANA srca na delu! (FOTO)

Fondacija "Humana srca"

Društvo

Treća kućica 'POŽELI ŽELJU' otvorena u Varvarinu! HUMANA srca na delu! (FOTO)

Podeli vest

Fondacija "Humana srca" našla se danas u opštini Varvarin u sklopu Etno festivala. Otvorena je treća po redu kućica želja u okviru projekta "Poželi želju"...

Kućicu "Poželi želju" su otvorile osnivač i upravitelj Fondacije Danijela Vasilijević i predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević, zajedno sa decom iz Dnevnog boravka za decu i odrasle sa smetnjama u razvoju i učenicima osnovnih škola na teritoriji opštine Varvarin.

Foto: Fondacija "Humana srca"

Predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević i upravitelj Fondacije Danijela Vasilijević

Deca su ubacila svoje novogodišnje želje, napisane na obrascima u vidu literalnih sastava, a komisija će nakon mesec dana odabrati najlepše opisane želje i iste ostvariti u vreme novogodišnjih i božićnih praznika.

Mala dela za velike osmehe

Danijela Vasilijević, osnivač i upravitelj Fondacije je izrazila radost što je treća kućica želja otvorena baš u Varvarinu, imajući u vidu da je najveći partner-donator fabrika peleta "Sparrow" baš iz ove opštine i iskoristila priliku da pozove i druge privrednike i ljude dobre volje ovog okruga da se uključe u akciju i učine mala dela za velike osmehe.

Foto: Fondacija "Humana srca"

Deca su u kućicu ubacila svoje novogodišnje želje

Otvaranjem kućice želja u Varvarinu završeno je pokretanje projekta u tri opštine, koji za cilj ima pružanje podrške i osnaživanje dece u slabije razvijenim mestima i povećanje kvaliteta života.
Nakon Varvarina, fondacija će posetiti opštinu Blace i uručiti prve želje za decu iz socijalno ugroženih porodica, čime će Fondacija ispuniti želje ovih mališana da ih Božić Bata poseti ranije.

Foto: Fondacija "Humana srca"

Cilj akcije je osnaživanje dece u slabije razvijenim mestima i povećanje kvaliteta života

Foto: Fondacija "Humana srca"

Od srca srcu



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05