• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

28.09.2022

13:16

ZA VANJU TOMAŠEVA NE POSTOJE PREPREKE! On je šampion „Slagalice“ i nema nameru da se zaustavi

printscreen RTS

Društvo

ZA VANJU TOMAŠEVA NE POSTOJE PREPREKE! On je šampion „Slagalice“ i nema nameru da se zaustavi

Podeli vest

Vanju Tomaševa (37), jedinog Kikinđanina koji je pobedio u finalu RTS-ove TV „Slagalice“, očekuje superfinale u decembru, a potom će, kako je rekao, razmisliti za učešće u kviz „Milioner“. Iako je učestvovao u mnogo kvizova, u jednom nije mogao da znanje stavi na proveru

Diplomirani građevinski inženjer i profesor u SSŠ „Miloš Crnjanski“ postao je miljenik sugrađana kada je u pobedio u 153. ciklusu RTS-ovog kviza „Slagalica“.

On je u finalu rezultatom 263 prema 226 nadvladao protivnika Ivana Todorovića iz Beograda i osvojio novčanu nagradu od 300.000 dinara. Nakon svega, priseća se „Slagalice“ uz osmeh, najavljujući mogućnost učestvovanja u „Milioneru“.

- Bilo je neizvesno u finalu, malo mi je opala koncentracija, ali i protivniku, ipak je to dosta sati snimanja i dođe do zamora. Za superfinale očekujem da imam četvoricu jačih protivnika. Za početak učestvuje nas 16, pa ćemo videti. Potrudiću se da osvojim i ovo nadmetanje, mislim da je nagrada oko milion dinara. Prvo to, pa ću razmisliti za „Milionera“-rekao je Tomašev.

Foto: V.N.

 

Iako je učestvovao u mnogo kvizova do sada, od kojih je samo pet na RTS-u, Vanja otkriva da je imao udela u osmišljavanju pitanja za „Poteru“, pa je to jedino nadmetanje u znanju u kojem nije mogao da učestvuje.

- To je jedini kviz za koji nisam mogao da prijavim učešće, jer sam smišljao pitanja za takmičare. Pre 12 godina, u kvizu „Serbian open“ televizije „FOX“, sa kolegama iz Kikinde pobedio sam i osvojio 20.000 evra, a prema propozicijama, polovinu sume poklonili smo gradu u humanitarne svrhe-kaže naš sagovornik.

O pobedi u „Slagalici“ profesor se sa osmehom priseća da su ga učenici četvrtog razreda nagovorili da se prijavi, što je rado prihvatio, a nakon osvojene pobede sve ih je častio.

Foto: V.N.

 

- Učenici koji su sada već završili četvrti razred, često su igrali „Slagalicu“ na društvenoj mreži „Fejsbuk“ i tako smo u priči došli do toga da su insistirali da se prijavim. Nakon završetka kviza, zajedno smo proslavili pobedu-zadovoljno navodi profesor.

U enigmatskim krugovima i šire, Vanja Tomašev i njegov kolega Slavko Bovan, poznati su kao
vrsne enigmate koji su Kikinđanima često osvetlali obraz.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija