• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

27.11.2022

19:06

AGONIJA DETETA SA ODSTRANJENOM SLEZINOM SE NASTAVILA! Otac jedva priča šta ga snašlo zbog posledice vršnjačkog nasilja, majka se ne odvaja...

Društvo

AGONIJA DETETA SA ODSTRANJENOM SLEZINOM SE NASTAVILA! Otac jedva priča šta ga snašlo zbog posledice vršnjačkog nasilja, majka se ne odvaja...

Podeli vest

Dečak (13) iz Subotice, kojem je odstranjena slezina nakon napada vršnjaka u školi, zbog pojave povišene temperature iz subotičke bolnice prevezen je na dalje lečenje u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, potvrdio otac povređenog dečaka

U pratnji dečaka N. K. je majka koja će biti uz njega za vreme lečenja u Novom Sadu.

Učenik osmog razreda subotičke osnovne škole "Sonja Marinković" u ponedeljak je zbrinut u subotičkoj bolnici, nakon čega je, do vikenda, bio u stabilnom stanju.

Njega su prošle nedelje na odmoru između dva časa napala trojica vršnjaka iz drugog odeljenja.

Jedan od učesnika sukoba je oborio dečaka s leđa, a zbog nezgodnog pada 13-godišnjaku je u subotičkoj bolnici odstranjena slezina.

Igra sa TikToka

Pajica Bašić, direktor OŠ "Sonja Marinković" je izjavio za RTS da je u utorak, u prisustvu roditelja, obavljen razgovor sa decom koja su učestvovala u vršnjačkom nasilju, i učenici su tvrdili da oni nisu imali međusobni sukob.

- Prilikom prvog razgovora sa decom, oni su to nama predstavili kao igru koja je prisutna na Tik Toku, i gde se učenik obara i pada. Nisu to shvatili kao nešto ozbiljno, međutim, posle događaja koji je usledio, i posle onoga što su videli, shvatili su kakvu su grešku napravili. U prisustvu roditelja svaki od učenika je shvatio o čemu se radi. Nažalost, posle ovakvih događaja tek se tada shvati da to nije igra i da to može da bude veoma ozbiljan slučaj – rekao je Pajica Bašić.

Prema njegovim rečima u ovom slučaju se dalje pokreće vaspitno – disciplinski postupak protiv učenika za povredu zabrane fizičkog nasilja u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja. U narednom period pojedinačno će raditi sa svakim od učenika, takođe i sa odeljenjem u kojem se oni nalaze.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 1 godinu

Strašno, imam sličnog iskustva sa najstarijim sinom, koji je povređen - udaren klupom u predeo slepoočnice, za vreme nastave, četvrti razred osnovne škole. Kako je došlo do toga, učiteljicin ljubimac je izgurao klupu, gurajući i rušeći druge učenike iz čista obesti. Komentar učiteljice, deca se igrala sa klupom. Poludeo sam, dok nisu ispisali tu bagru iz škole, učiteljicu poslao na višemesečno bolovanje, nisam se smirio. Naravno predhodno ja nisam dolazio sebi dok mi je dete bilo u kritičnom stanju. Naravno, mene su proglašavali svakakvim, a počinioca dele malte ne herojem. Kasnije sam saznao mnoge detalje njihovog roditeljsko učiteljskog odnosa. Bio sam izložen različitim pritiscima, ali sam isterao pravdu, da pravdu pošto oni koji treba da je sprovedu sve pokušavaju da zataškaju. Ludilo totalno.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija