• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.12.2022

21:15

"SLUČAJNA" TRAGEDIJA, ILI... SRPSKI PILOT OBJAŠNJAVA ZAŠTO HELIKOPTERI NAJČEŠĆE PADAJU! Krvica "treće strane" se ne može isključiti

MUP Srbije

Društvo

"SLUČAJNA" TRAGEDIJA, ILI... SRPSKI PILOT OBJAŠNJAVA ZAŠTO HELIKOPTERI NAJČEŠĆE PADAJU! Krvica "treće strane" se ne može isključiti

Podeli vest

Najnovija helikopterska nesreća dogodila se kod Monaka kada su ruski milijarder Vjačeslav Taran i pilot poginuli. Drugi putnik koji je trebalo da bude u istom helikopteru otkazao je put u poslednjem trenutku, a zamenik javnog tužioca u Nici je rekao da se ne može isključiti krivica treće strane

 Srpski pilot Stevan Ignjatović govorio je na temu ove "slučajne" tragedije.

- Helikopter koji se srušio je iz palete proizvoda Erbasove fabrike. To je nešto najkvalitetnije što se pravi u vazduhoplovnoj industriji. Ima visoku ocenu bezbednosti ali i cenu od 2,5 miliona dolara. U privatnoj floti ga ima oko 65 zemalja na svetu. Nesreća se dogodila dok su bili dobri uslovi za letenje. Vjačeslav je navodno jedan od petorice koji je nestao, odnosno platio glavom podršku ili protivljenje Putinu otkako je krenula vojna operacija u Ukrajini. Sličnu stvar su radili i Izraelci kada su osetili da Iranci imaju izuzetno dobre inženjere koji se bave atomskom energijom. Tražili su ih po svetu i oni su naprasno umirali - priča Ignjatović.

Kako je kazao, procedura nije ispoštovana.

- Procedura u civilnom saobraćaju nalaže da ako vam putnik otkaže let, odnosno neće da putuje u dogovoreno vreme kada se pojavio i došao na aerodrom, treba da bude priveden. Putnik mora da sedi u pritvoru ili u stanici dok taj avion ili helikopter ne dođe na svoju destinaciju i još naredna dva sata. Nelogično je da odustane u poslednjem trenutku. Oligarsi su navikli na veliki luksuz. Skoro je četvoročlana porodica nemačkog milijardera poginula. Kako kažu stručnjaci, u 90 odsto nesreća uglavnom je kriv ljudski faktor, a deset odsto krivice otpada na tehniku - rekao je on.

On smatra da su vremenski uslovi i bahatost vlasnika letelica osnovni problem.

- Najčešći uzroci su loše vremenske prilike, loša percepcija pilota i bahatost vlasnika letelice.Kobi Brajant je klasičan primer toga. Primorao je pilota da leti po lošim vremenskim uslovima, a pilot nije bio obučen za takve uslove. Pristao je da bi sačuvao svoj posao. Uverio sam se da oni koji poseduju letelice često vrše pritisak na pilota da leti - objasnio je srpski pilot.

Ignjatović kaže da piloti nisu kao što su nekada bili.

- Zbog korone i svega ostalog došlo je do velike hiperprodukcije. Sada na tržištu imamo iskusne i one apsolutno neiskusne koji pristaju na sve. Hoće da rade samo da bi došli do nekog izvora sredstava za život, eventualno nastavka pilotske karijere. Ono što moram da naglasim je to da je obuka za pilote helikoptera mnogo skuplja nego obuka za pilote aviona - ispričao je Ignjatović u emisiji "Uranak" na K1 televiziji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stojan

pre 1 godinu

Ovde je u pitanju klasicna sabotaza, dobro isplanirana I organizovana. Nema govora o ljudskom(pilotskom) faktoru ili tehnickom uzroku. A, da piloti ,posebno helikoptera, trpe raznorazne pritiske sa strane je dobro poznat I odomacen nacin. Setimo se samo kada su,pre nekoliko godina na Surcinu, totale nepotrebno izgubili zivote,cela posada ,plus medicinska ekipa sa novorodjencetom! Da nije bilo mesanja politike I nadmudrivanja, te nasilno naredjenog odstupanja od planirane marsrute doleta u prilazu, a po potpuno zatvorenom nebu, vidjivosti 8/8 ( dakle cista nula)- svi bi I danas bili zivi. Ovako, tamna I zalosna mrlja na ceo sistem..... A piloti I putnici preuranjeno odose na groblja. Sta vise reci?

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59