• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.12.2022

10:00

Lepota na duge staze

Jelena Todorovic

Društvo

Lepota na duge staze

Podeli vest

Vitalna koža lica je, zaista, važna ljudima. Metode koje je obezbeđuju su postale instant, više nego ikada. Ipak, neke beauty priče su drugačije, igraju na duge staze, takva je „Radionica lepote”

Snežana Latić, vlasnica je salona „Radionica lepote” i akreditovani nosilac „Facial gym”, tehnike za oblikovanje i definiciju lica. Kozmetolog, edukatorka i preduzetnica kojoj je pošlo za rukom da opstane dvadeset godina u beauty industriji i postane začetnik jedne nove metode nege na ovim prostorima.

Foto: Privatna arhiva

„Čuvenom” marketing metodom „od usta do usta” i sa, kako kaže, nula dinara uloženim u isti, stigla je do mnogobrojnih klijenata i danas višegodišnjom saradnjom!

„Kada sam počela sa 19. godina, nisam znala šta me sve čeka. Bilo je jako teško, bila sam dete, a preda mnom su bile neke, za mene tada velike stvari – preduzetništvo košta, režije koštaju. Trebalo je ispratiti sve to, i u početku su to bile ozbiljne finansijske krize. Nemaš podršku, nemaš klijente. Nisam imala ništa sem ozbiljne vizije ispred sebe i jedne jedine opcije – a to je da moram da isplivam, jer kada si mlad, entuzijazam te nosi i ideš, ako treba, i grlom u jagode”. Tek nakon sedam godina poslovanja dešava se prva prekretnica. „Spletom okolnosti ulazim u priču sa ženom koja je lider beauty industrije cele stare Jugoslavije, ženom koja je bila internacionalni edukator i nekog ko je doveo sajam Dodir Pariza u Srbiju, manifestaciju koja se i danas održava, Janina Miković. Dobila sam ponudu da radim za nju, no, ja sam imala nešto drugo na umu, kao odgovor, ponudila sam joj partnerstvo. Na kraju, sve je rezultiralo našom zajedničkom firmom”.

Ispustiti šansu nije bila opcija, tako je Snežana od svoje mentorke, koja je, kako kaže, bila ozbiljan stručnjak i veliki radoholik, upila sve što je mogla.

Foto: Privatna arhiva

Ono što smatra da je izdvojilo na nikad bržem i rastućem tržištu lepote jeste to što je autorizovala svoju metodu rada i što je veliki radoholik.

Upravo ovo vidi kao ključ uspeha – „Kada posvećeno radiš, to ljudi prepoznaju, a sa tim dolazi i ono, možda najvažnije – tako nepogrešivo ovladaš materijom!”

Održati kvalitet, takođe, ističe kao bitno, jer čim kvantitet zameni kvalitet tu priča mora da se završi, smatra ona. 

Bez „zicera”, bez brzih rešenja za mladost i lepotu koja iskaču iz frižidera, Snežana je svojim uslugama ponudila nešto drugačije – prirodnu tehniku koja bustuje tonus čineci ga dugoročno vitalnijim. Kako kaže „najlakše je danas nešto iskopirati, a najteže je ostati svoj i autentičan”. Uz to, mladim preduzetnicima savetuje da se ne plaše, već da donesu odluku, da fiksiraju sopstvenu viziju, a ukoliko i pridodaju naporan i posvećen rad, uspeh je zagarantovan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija