• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.12.2022

10:54

SEĆATE LI SE SESTARA MILANOV? Živele su u strašnim uslovima, danas nižu uspehe! VALENTINA OSVOJILA PRVO MESTO

fondacija tamara misirlić

Društvo

SEĆATE LI SE SESTARA MILANOV? Živele su u strašnim uslovima, danas nižu uspehe! VALENTINA OSVOJILA PRVO MESTO

Podeli vest

Sestre Valentina i Anđela Milanov živele su u nehumanim uslovima, zamotavale su se u ćebe da se ne bi ugušile u kući od dima, međutim humanitarka Tamara Misirlić promenila im je život. One danas imaju normalan krov nad glavom, redovno idu u školu i nižu uspehe. Nakon Tamarinom apela vlada Srbije je obezbedila devojčicama stan i tada im se život potpuno promenio.

Mlađa sestra Milanov nadarena je za crtanje, pa je nedavno osvojila nagradu:

- Mala Valentina je osvojila prvo mesto na likovnom takmičenju od 5-8 razreda. Ponosni smo na nju, puno nam je srce što sada živi pristojno i ima uslove da se školuje i bude najbolja! Naš tim pomaže ljudima trajno i dugoročno, hvala Vam što ste deo njega - napisala je Tamara Misirlić na Instagramu. 

Ona je i dalje u kontaktu sa porodicom devojčica kojima je promenila život.

Sestre Valentina (11) i Anđela (12) su sa bolesnim roditeljima živele u teškoj nemaštini nadomak Vlasine, u selu Drajinci. Svakodnevno su do škole i prvih komšija prolazile kroz gustu šumu, koja čak nema ni utabanu stazu.

 

 

Zahvaljujući mladoj humanitarki Tamari Misirlić, devojčice su se uselile u novi stan koji je obezbedila vlada Srbije. 

Humanitarka Tamara Misirlić kompletno je opremila stan i uvela porodicu u novi dom. Kada su ušli u Valentininu i Anđelinu sobu primetila je da su se devojčice veoma obradovale, jer to je bila njihova najveća želja.

- Devojčice su najpre bile zbunjene, nisu mogle da veruju da je to njihova soba, ali definitivno su se najviše obradovale novoj sobi, to im je i bila najveća želja. Bilo je i brdo iznenađenja, nove garderobe, kozmetike, igrica.. Jedva su dočekale da sve sredimo, zato smo i mi ubrzali i za jedan dan namontirali sav nameštaj i opremili ceo stan - kazala je za Informer.rs Tamara Misirlić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija