• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

16.12.2022

12:00

Underground živi - Svojevrsni hub gde moda "počinje"

Jelena Todorovic

Društvo

Underground živi - Svojevrsni hub gde moda "počinje"

Podeli vest

U vremenu u kom deluje da je nekadašnji underground potpuno nestao, pravo je osveženje sresti ga, i to u licu mode. Pogotovo kada se tome pridoda da je nosilac ideje mama troje dece, a reč je o Jovani Marković, preduzetnici koja je osnivač modne produkcijske kuće „Fond Fashion House”, svojevrsnog hub-a gde moda „počinje”

Kako kaže, mladi dizajenri obično nemaju dodirnih tačaka ni sa čim osim sa svojim kreacijama.

- Možda deluje zbunjujuće, stvar je više nego konkretna – „mladi dizajneri obično nemaju dodirnih tačaka ni sa čim osim sa svojim kreacijama, a ponajmanje sa proizvodnjom i daljim procesom poslovanja - konstatuje Jovana.

Foto: Jelena Todorovic

Jovana Marković

„Fond Fashion House” je, zapravo, consulting gde dizajneri mogu zaokružiti celu priču, od skice do proizvodnje, ili makar dobiti informacije o procesu. Jovana koja je po struci modelar, napominje da svoje znanje nesebično deli i da je na ideju došla i zbog toga što su je užasno nervirali dizajneri koji svoje šivače kriju kao nekakav Sveti gral. Sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti mode, poželela je da ponudi nešto što u Srbiji zvanično još uvek ne postoji i na taj način otvori vrata svima koji žele da se bave modom.

Foto: Jelena Todorovic

Njen moto je visoka koncentrisanost na cilj, uz dinamiku „go with a flow”, i kaže da ju je ta kombinacija uvek nepogrešivo vodila tamo gde treba.

Tako je njena prvobitna modna priča krenula iz underground radnje Palma’s, koju je vodila sa još nekolicinom saradnika. Kako tu nije videla perspektivu, rešava da ode korak dalje.

Ne želeći da odstupi od sebe i napusti underground vibe niti da potpuno sklizne u komercijalu, savršeno rešenje nalazi u „Fond Fashion House-u”.

Foto: Jelena Todorovic

„Ovde sam komunikaciona spona između dizajnera i šivača. Konsultantkinja voljna da sa klijentima podeli svoja znanja”.

Ono što joj, takođe, daje motivaciju za dalji napredak je prkos, prvenstveno usmeren na odupiranje dominaciji marketinga nad kvalitetom i suštinom proizvoda, kao i prkos ideji da žena mora da stigne baš svaku od „hiljadu” obaveza koje joj nameće dan.

S obzirom na to da je mama troje dece, jasno je da ovakav stav iziskuje, najblaže rečeno, odlučnost. Trenutno se bori sa nedostatkom šivača, jer zanatski poslovi, kako kaže, kod nas izumiru, a u narednim koracima sebe vidi kako radi ovaj posao za neke od istaknutih svetskih imena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija