• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Krstarica

27.12.2022

23:10

SRBI SE MASOVNO GREJU NA TA PEĆ, A OVO GOTOVO NIKO NE ZNA!? Kako bi uštedeli na računu, važno je da se pridržavate tri pravila

printscreen

Društvo

SRBI SE MASOVNO GREJU NA TA PEĆ, A OVO GOTOVO NIKO NE ZNA!? Kako bi uštedeli na računu, važno je da se pridržavate tri pravila

Podeli vest

Počeo je sneg, uveliko je hladno vreme, grejanje u kući nam je prekopotrebno. Ukoliko ste se pitali kako ćete regulisati visoke račune za struju koju trošite kako biste se zagrejali, dajemo vam nekoliko predloga ukoliko u stanu – kući, imate popularnu TA peć, a da u tom slučaju zagrejete životni prostor, tako da vam bude prijatno tokom hladnih dana

Prvo što treba da znate jeste da TA peć treba da stoji ispod prozora ili do najhladnijeg zida i to udaljena od njih 20 cm.

Drugo važno pravilo jeste da ne blokirate izvor toplote, što znači da prostor ispred peći ne sme da bude zatvoren. I nikako nemojte držati ploče ili neke druge nezapaljive predmete na peći, smanjujete širenje toplote, a samim tim će ona morati duže da radi kako bi zagrejala prostorije, piše Srbija Danas.

Da bi TA peć zaista i bila ekonomična, neophodno je da se ona puni toplotnom energijom, odnosno da grejači rade samo dok je na snazi jeftina struja. Ako želite da iskoriste njen pun potencijal, a ne prekoračite potrošnju, važno je da ne bude isuviše mala za prostoriju koju greje.

U suprotnom, da bi postigli željenu temperaturu moraćete često da uključujete ispuštanje toplog vazduha, a na taj način će se brzo potrošiti akumulirana toplotna energija, pa će biti potrebno dopunjavanje u vreme kada je struja poprilično skupa. I to je jedna od najčešćih grešaka koju većina pravi.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija