• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

28.12.2022

10:31

LEPA VEST IZ PIROTA! Nema opasnosti, amonijak u vazduhu ispod granične vrednosti

D.K.

Društvo

LEPA VEST IZ PIROTA! Nema opasnosti, amonijak u vazduhu ispod granične vrednosti

Podeli vest

Koncentracije suspendovanih čestica RM10 prekoračile su juče dnevnu graničnu vrednost (50 µg/m3) i iznosile su 64 µg/m3

Prema poslednjim merenjima Agencije za zaštitu životne sredine, u Pirotu nema prekoračenja granične vrednosti amonijaka u vazduhu.

Koncentracija amonijaka je jutros u 07:00 sati iznosila 7 µg/m3, dok je jučerašnja dnevna vrednost bila 9 µg/m3. Maksimalna dozvoljena koncentracija amonijaka za tri sata je 200 µg/m3, a dnevna granična vrednost je 100 µg/m3. Nije bilo prekoračenja satnih (350 µg/m3) ni dnevnih (125 µg/m3) graničnih vrednosti sumpor-dioksida, navedeno je u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

- Koncentracije suspendovanih čestica RM10 prekoračile su juče dnevnu graničnu vrednost (50 µg/m3) i iznosile su 64 µg/m3. Međutim, prema poslednjim merenjima danas u 07:00 sati koncentracije RM10 nisu prekoračile graničnu vrednost i bile su 17 µg/m3. U 07:00 sati koncentracije RM2.5 bile su ispod granične vrednosti i iznosile su 16 µg/m3. Koncentracije ugljen-monoksida CO, nisu prekoračile dnevnu graničnu vrednost (5 mg/m3) - navedeno je u saopštenju.

Agencija za zaštitu životne sredine nastaviće da prati kvalitet vazduha u Pirotu i pravovremeno obaveštavati javnost o dobijenim rezultatima.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija