• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Marić

16.01.2023

04:14

U Sarajevu im klicali "Ubij Srbina", u Beogradu "Šampioni"! INFORMER NA DOČEKU MLADIH FUDBALERA! Vatromet, pesma i suze!

printscreen

Društvo

U Sarajevu im klicali "Ubij Srbina", u Beogradu "Šampioni"! INFORMER NA DOČEKU MLADIH FUDBALERA! Vatromet, pesma i suze!

Podeli vest

Noćas na Zvezdari dočekani su roditelji i mladi fudbaleri koji su napadnuti na dečijem turniru fudbala u Sarajevu

Mladi fudbaleri, njihovi roditelji i članovi stručnog štaba stigli su noćas na Zvezdaru. Dočekali su ih članovi porodice, familije, prijatelji i sugrađani koji su hteli da im pruže podršku posle sramnog napada koji su doživeli na Šampion junior kupu.

Foto: Informer

Doneli pehar

Mladi sportisti su imali prvi doček u životu kao pravi pobednici: uz povike "šampioni", predivni vatromet, baklje i pesmu. Poneki roditelji nisu uspevali da sakriju suze radosnice jer vide svoju decu za koju su strepeli dva dana, od kada se incident dogodio. 

Huligani su sa fantomkama na licima upali u hol hotela, gde su bili smešteni dečaci iz beogradskog Fudbalskog kluba Zvezdara i njihovi roditelji. Bacili su suzavac, upalili su baklje i pokušali su da otmu zastavu sa ćiriličnim natpisom „Zvezdara".

Prilikom napada, jedan od roditelja zadobio je lakše povrede nožem. Naime, njega su uboli u butinu, ali mu je ukazana hitna medicinska pomoć. Roditelji i predstavnici fudbalskog kluba Zvezdara nameravali su da napuste turnir posle incidenta, ali su zbog mališana ipak ostali na takmičenju.

Ovom napadu na roditelje prethodio je verbalni napad i na samu decu. Za vreme utakmice u sali grupa dečaka iz Splita, koji su takođe učestvovali na ovom turniru skandirali su "Ubij Srbina".

- To skandiranje se dogodilo na utakmici beogradske Škole fudbala `Nika T6`. Skandirala su deca iz Splita, 2015. godište, a njihov trener je bio korektan i odmah ih je umirio", rekao je jedan od roditelja.

Incident se dogodio 14. januara uveče u sarajevskom naselju Ilidža, posle utakmice na Šampion junior kupu, međunarodnom fudbalskom turniru za dečake. U pitanjuje  tradicionalni junior kup Sarajevo na kojem učestvuju deca od 2008. do 2015. godišta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Advokat Todorović je dokazao da je Tito jevrein iz Mađarske a njegov naslednik po jevrejskoj šifri "Tito posle Tita"dakle "jevrein posle jevreina"sto su jevrei I znali dakle nastavak holokausta nad Srbima još iz Jajca kad je broz isekao etnički prostor Srby na republike da bi postale potom države pa je Tito2 nastavio plan iz Jajca komandujući raspadom sfrj tako što je istovremeno komandovao alijom milosevićem tuđmsnom bakalijem milom kučynom..pa postigao Jajčani plan! Danas Tito2 komanduje sa svim novonastalim državama sfrj I još jače napada Srbe jer su bivše republike sad međunaridne države moćniji kao takve od republika unutar sfrj! BROZ TITO JE OD SLUZBI BEZBRDNOSTI NAPRAVIO SVOJU PRIVATNU BANDU NADMAFIJASKU ORGANIZACIJU PREKO KOJE JR KONTROLISAO SVE DRZAVBE FUNKCIONERE ŠTO JE NADLEDIO TITO2 KOI I SAD KONTROLISE SVE RPUBILKE!TITO 2 ORGANIZUJE SPAJANJE BIVSIH REPUBLIKA U RAZNE TURNIRE POZORIŠNE SPORTSKE POLITIČKE EKONOMSKE..PA JE NASTAVK NAPADA NA SRBE KAKAV JE I OVAJ PA JE PITANJE VREMENA KAD ĆE NEKO STRADATI PO TITOVOM PLANU!

mate

pre 1 godinu

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/pet-godina-od-ubistva-olivera-ivanovica-ko-je-sve-do-sada-optuzen-a-ko-se-jos-dovodi-u-vezu/ vučiću tebe prozivaju javi seeee

Fedja

pre 1 godinu

Bas mi je zao sto su Sonja Biserko a i mnogobrojne NVO jos na novogodisnjem odmoru , pa ostadosmo bez prosvecenih komentara o napadima na decu sa Kosova, novoj listi zlocinaca, incidentu u Sarajevu na fudbalskom turniru, proslavi hrvatske mladezi u Baskoj Vodi. Bas steta da ne mozemo cuti nesto "pametno".

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija