• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.I.

24.01.2023

15:38

BRAVO LJUDINE! Užičani organizovali dve humanitarne akcije za Nebojšin život, ceo grad je svim srcem uz ovog momka

printscreen

Društvo

BRAVO LJUDINE! Užičani organizovali dve humanitarne akcije za Nebojšin život, ceo grad je svim srcem uz ovog momka

Podeli vest

U cilju prikupljanja novčane pomoći za lečenje Užičanina Nebojše Božića, njegovi sugrađani gitariste organizuju akustično mužičko veče, dok Narodno pozorište predstavu "Perpleks", a novac od prodatih ulaznica uplaćuju za njegovo lečenje

Na društvenim mrežama proteklih dana širio je se post za pomoć pri lečenju Užičanina Nebojše Božića (32) koji se od 2020. godine bori sa teškom bolešću.

Njemu je diagnostikovan karcinom debelog creva, nakon čega je dva puta operisan. Ubrzo je bolest uznapredovala i metastazirala na jetri. Nakon dve operacije koje je ovaj mladić preživeo značajnog poboljšanja zdrastvenog stanja nije bilo, pa je zato prinuđen da ide na operaciju gama nožem u Grčku. Zbog jetre koja je zahvaćena tumorom, odbijen je za hemoterapiju, ali i za biološku terapiju.

Živi sa roditeljima koji mu pomažu koliko mogu, a nakon stabilizacije i poboljšanja imuniteta trebao bi da otputuje na lečenje u Grčku.

Foto: printskrin/nezavisni policijski sindikat srbije

Nebojša Božić

Nebojša je rodom iz Užica, ali je zaposlen u PU za grad Beograd kao policijski službenik u interventnoj jedinici 92, a na bolovanju je od otkrivanja bolesti. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Kriminalističko policijsku akademiju u Zemunu.

Na uobičajenom plivanju za Bogojavljenski krst 19. januara na Ðetinji nije bilo pobednika, već su po dogovoru svih 77 učesnika odlučli da Časni krst poklone Nebojši u znak njegovog bržeg ozdravljenja.

On se hrabro bori sa bolešću, a celo Užice je uz njega. Humani Užičani odlučili su da organizuju humanitarne akcije radi prikupljanja novca za Nebojšino lečenje u Grčkoj.

U klubu Gradskog kulturnog centra užičke gitariste održaće akustično muzičko veče u četvrtak, 26.januara u 21 čas. U programu će učestvovati Dragan Ilić Šeki i Nenad Milivojević, a cena ulaznice je 400 dinara. U Narodnom pozorištu održaće se u četvrtak u 20 časova predstava ,,Perpleks", a cena ulaznice je 300 dinara. Sav prikupljen novac od prodaje karata uplaćuje se na račun za Nebojšino lečenje.

Očekuje se da će veliki broj građana doći da podrži humanitarnu predstavu i svirku, i shodno svojim željama i mogućnostima pomoći pri prikupljanju neophodnog novca, a u svet poslati humanu sliku iz Užica.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sava

pre 1 godinu

Само Младићу да се извучеш, свим Химанитарцима Велики Наклон за ангажовање!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija