• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.02.2023

12:07

STRAH ME DA SE VRATIM U ŠKOLU! Ispovest profesorke Marije Stevanović iz Trstenika

Printscreen

Društvo

STRAH ME DA SE VRATIM U ŠKOLU! Ispovest profesorke Marije Stevanović iz Trstenika

Podeli vest

Čula sam da otac učenika koji mi je izmakao stolicu redovno dolazi u školu. Ne znam zašto, baš kao što nemam predstavu zašto su nasilnici vraćeni na nastavu

Profesorka engleskog jezika Marija Stevanović iz Tehničke škole u Trsteniku kojoj je učenik nasred časa izmakao stolicu zbog čega je završila na podu, a posle snimka koji su napravila druga dva đaka i u svim medijima, ima napade panike. Posle saznanja da su dva od tri nasilnika vraćena u školu, ona razmišlja da promeni kolektiv.

- Strah me je od susreta s njima. Treba pored njih da prođem u hodniku, da ih gledam na času. Pritom, čula sam da otac učenika koji mi je izmakao stolicu redovno dolazi u školu. Ne znam iz kog razloga, baš kao što nemam predstavu zašto su nasilnici vraćeni na nastavu. Znam samo da imam napade panike, pogotovo u gužvi. Poslednji put se to desilo pre neki dan, na ćerkinom roditeljskom sastanku - otkrila je za Alo! profesorka čije je zlostavljanje duboko potreslo javnost u Srbiji.

Foto: Printscreen

 

Istovremeno kada se pojavila informacija da su nasilnici vraćeni u školu usled propusta u pravnoj proceduri profesorka se suočila s novim napadom.

- Anonimni pošiljalac je napisao pismo u kome tvrdi da sam se ja učenicima obraćala pogrdnim rečima, da sam ih oslovljavala sa magarče i konju. To nije istina, radim 21 godinu u ovoj školi, da sam poznata po tome, valjda bi mi neko ranije rekao nešto. Ovako, to je samo skretanje pažnje - istakla je Stevanovićeva, i navela da sumnja ko je autor.

Foto: Printscreen

 

- Sumnjam na dvojicu kolega, jedan od njih je profesor mašinstva sa kojim sam pre pet godina imala sukob, jer me je okarakterisao kao seksualno isfrustriranu osobu. Reč je o sadisti koji redovno napada koleginice i verbalno i fizički zlostavlja učenike, o čemu postoje dokazi. Pretpostavljam da se sada setio mene zato što je blizak direktoru čija glava je na panju, jer je njegovu smenu zatražio Forum srednjih stručnih škola - navela je profesorka, koja od 9. novembra na ulicu ne izlazi sama.

- Nije se desilo da me neko napadne, ali razmišljala sam u slučaju da se to desi, bolje je da pored mene bude neka starija muška osoba. Od onog incidenta ništa više ne prepuštam slučaju. Sve vreme sam se trudila da ni u koga ne upirem prstom, imala sam razumevanja za ovu izgubljenu generaciju koja je platila danak dvogodišnjoj onlajn i kombinovanoj nastavi. I dalje sam na bolovanju, a da li ću se posle praznika Dana državnosti vratiti u kolektiv ili ću potražiti posao u nekoj drugoj školi, zavisi od poteza Ministarstva. Očekujem da me zaštite kako bih nesmetano mogla da radim. Neću da budem novi Joca Knežević i da završim kao on - poručuje profesorka Marija Stevanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija