• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer dn/N. M.

03.03.2023

07:00

ODREKAO SE ŽENE I DECE, PA OBLEPIO BANDERE PLAKATIMA GDE OBJAŠNJAVA ZAŠTO! Porodična drama o kojoj priča Srbija! Šta reći, ovo je za....

InformerDN

Društvo

ODREKAO SE ŽENE I DECE, PA OBLEPIO BANDERE PLAKATIMA GDE OBJAŠNJAVA ZAŠTO! Porodična drama o kojoj priča Srbija! Šta reći, ovo je za....

Podeli vest

Velika porodična drama već dva dana potresa Srbiju. Marko Janković iz Vlasotinca oblepio je bandere plakatima na kojima piše da se odriče svog sina od deset, ćerke od šest godina i supruge!

Na njima stoje njegova fotografija, mesto prebivališta, godina rođenja i puno ime i prezime. Pored imena svoje maloletne dece, napisao je njihove datume rođenja, ulicu i broj gde ona žive!?

- Ja, Marko Janković Kmet, rođen 1988. godine u Leskovcu, odričem se sina V. J., rođenog 2013. godine, i kćerke. N. J., rođene 2017. godine. Ovom prilikom želim da izjavim da za gore navedene osobe ne želim da snosim nikakve posledice zbog nemara njihove majke i same dece, sa kojima sam preživeo golgotu - napisao je Janković na plakatima.

Problemi u porodici

Direktor Centra za socijalni rad u Vlasotincu Momčilo Ignjatović za Informer navodi da su svi u ovoj ustanovi, kao i čitavo Vlasotince, zapanjeni Jankovićevim gestom, te da su preduzeli sve mere iz njihove nadležnosti.

- Jankovićeva majka, supruga i deca jedno vreme su bili u Sigurnoj kući u Leskovcu zbog nasilja u porodici. U toku brakorazvodne parnice, otac (Marko Janković) dao je izjavu da se slaže da deca budu kod majke! Zato je ovaj njegov postupak neobjašnjiv... Nakon što su se pojavili plakati, mi smo obišli majku i decu u kući u Vlasotincu i ponudili im pomoć. Odbili su da ponovo idu u Sigurnu kuću. Na raspolaganju im je naš socijalni radnik u svako doba dana i noći, a uputićemo im i jednokratnu pomoć. Koliko znamo, tužilaštvo radi na ovom slučaju - kazao nam je Ignjatović.

S druge strane, Janković kaže da se na ovaj potez odlučio iz očaja "zbog porodičnih problema".

- Razveo sam se od supruge. Zabrinut sam za svoju decu... Zbog loših odnosa u porodici odselio sam se iz Vlasotinca. Ja sam fizički radnik i izdržavam se od svog posla i plaćam alimentaciju. Nikog nisam maltretirao, ja sam žrtva - kazao je on.

Njegovi rođaci šokirani su onim šta je Janković uradio. Jedan od njih (ime i prezime poznati redakciji) navodi da se on potpuno promenio pre tri godine, nakon smrti oca.

Foto: InformerDN

Šta reći, Vlasotičani u šoku posle objave svog sugrađanina...

- Sa ocem je proizvodio drvnu građu, lepo su zaradili. Napravili su dve kuće u selu Gornja Lopušnja i jednu u Vlasotincu. Bili su najbogatiji u svom selu, a kada je otac preminuo, Marko je nastavio uspešno da radi, ali samo godinu dana. Potom se povukao u sebe, potpuno se promenio, a onda su krenuli i porodični problemi. Njegova majka, brat i žena nisu mogli da ga prepoznaju. Počele su svađe, a on je čak završio u pritvoru zbog porodičnog nasilja. Ne možemo da verujemo u šta se pretvorio, a bio je divan momak - kazao nam je jedan od rođaka.

Osramotio Vlasotince

Jankovićeve komšije kažu da se, nakon porodičnih trzavica, on vratio u selo iz kog potiče, gde se zatvorio u kuću. Kako navode, sve ih je iznenadila odluka da se javno odrekne dece.

- Osramotio je Vlasotince i svoje selo! Kao da je Marka obuzeo neki đavo, priča se da je počeo nekom čudnom Bogu da se moli... Kako bilo, ovo što je uradio je nedopustivo. Ima divnu ženu, decu i brata, nisu zaslužili da se ovako o svima njima priča. Mi Vlasotinčani smo se sada udružili da skinemo sve te sramne plakate, a ima ih oko 300! To više nećemo da gledamo - kazala nam je Jankovićeva komšinica.

Advokat: Nemoguće je odreći se dece

Advokat Gvozden Grgur kaže za Informer da, iako je ovaj otac obavestio javnost da se odriče dece, to obaveštenje je prema zakonu potpuno ništavno.

- Svaki roditelj ima svoja prava i obaveze prema detetu i ne može ih se odreći. Sud jedino može da liši roditelja delimično ili potpuno roditeljskog prava, ali i u tim slučajevima roditelj ima zakonsku obavezu da izdržava dete. U konkretnom slučaju osim sramote, kako za roditelja, tako i za decu, ovakav postupak nema važnost što se zakona tiče - ističe poznati advokat.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tužilac

pre 1 godinu

Bojim se da će mo uskoro u hronikama da čitamo izveštaj da je taj kreten ubio ženu i decu ...

Perica

pre 1 godinu

Секта бато секта! Треба да ухапсити и детаљно испитати о којој секти је реч а онда хапшење и растурање те ЕУ демократије која се бави девастирањем породичних вредности!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija