• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Beta

07.03.2023

09:50

OD ŠPAGETA NAPRAVILI ČUDO! Naši studenti konstruisali najizdržljivije mostove (FOTO)

printscreen

Društvo

OD ŠPAGETA NAPRAVILI ČUDO! Naši studenti konstruisali najizdržljivije mostove (FOTO)

Podeli vest

Studenti univerziteta u Novom Pazaru i Novom Sadu osvojili su prva mesta na takmičenju studenata arhitekture i građevinarstva u gradnji maketa mostova od špageta.

Zasebne tročlane komisije ocenjivale su estetiku i izdržljivost, od kojih je prva za najlepši proglasila rad studenata Arhitektonskog fakulteta u Novom Sadu, dok je most tima sa DUNP na proveri izdržljivosti podneo najveće opterećenje - 153,8 kilograma.

Studenti Arhitektonskog fakulteta u Novom Sadu nisu krili oduševljenje pobedom.

- Kad smo došle ovde nismo očekivale da ćemo osvojiti prvo mesto jer nismo stigli da se spremimo po našem mišljenju kako je trebalo. Kako je tekla izrada mosta to je bilo sve bolje i bolje i na kraju smo uspele da napravimo most za prvo mesto - kazala je studentkinja Anđela Živković za RTV Novi Pazar.

Za razliku od svojih kolega iz Novog Sada, studenti sa DUNP-a ističu da su prvo mesto očekivali.

- Što se tiče izgradnje mosta sve smo dobro pripremili i isplanirali. Izvedba je bila dobra, pripremanje takođe, nismo se iznenadili, već smo očekivali više - rekao je student Imran Radičević.

Tokom prethodna tri dana 120 studenata iz osam zemalja konstruisali su i sklapali mostove isključivo od špageta i lepka, sa ciljem da u zadatim dimenzijama izgrade što jači i što lepši most.

Na takmičenju pod nazivom "Gradimo mostove znanja" učestvovali su studenti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ranko

pre 1 godinu

Kako lepo zvuči,mladi ljudi koji vole svoju struku sa kolegama iz ostalih balkanskih država.To je put oporvka naših umornih mozgova.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija