• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Janjić

11.03.2023

20:00

"TRPIM BOLOVE 24 SATA DNEVNO, ČAK I KADA PIJEM LEKOVE" Stefan je bio zdrav mladić sve dok ga nije zadesila velika tragedija - Lavovski se bori, ali mu je hitno potrebna naša pomoć

Budi human

Društvo

"TRPIM BOLOVE 24 SATA DNEVNO, ČAK I KADA PIJEM LEKOVE" Stefan je bio zdrav mladić sve dok ga nije zadesila velika tragedija - Lavovski se bori, ali mu je hitno potrebna naša pomoć

Podeli vest

Dvadesetdevetogodišnji Stefan Đorđević bio je zdrav mladić sve dok ga kobna nesreća 2012. godine nije pretvorila u invalida. Lavovska borba sa opakom bolešću traje već deset godina, a Stefanu je sada potrebna naša pomoć kako bi nastavio lečenje u inostranstvu.

Kada je krajem 2012. godine pao sa zgrade visine četiri metra povredio je četiri pršljena. Iako je Stefan tada osetio jake bolove, kako kaže, nije ni slutio da će ostati nepokretan.

Pao sam sa zgrade koja je visine četiri metra, a u tom trenutku pronašli su me drugovi koji su me odmah ugurali u auto i odvezli u bolnicu. Nakon pregleda saopšteno mi je da sam zadobio kompresivnu frakturu pršljenskih tela Zh12 i L1 praćenu paraplegijom. Od tada mi se menja ceo život i počinje borba - započinje priču Stefan Đorđević za Informer.rs

Sa samo devetnaest godina ovaj mladić shvatio je da je pred njim i njegovom porodicom težak put, ali od borbe za ozdravljenjem nije odustajao.

- Imao sam tri operacije u našoj zemlji. Jednu na Kliničkom centru, drugu i treću na VMA. Prva operacija nije dobro prošla. Onda sam 2014. godine imao tu drugu operaciju, gde je doktor sa VMA morao da vadi fragmente koji su postavljeni prilikom prve operacije, pa je treća operacija urađena 2015. godine - priča naš sagovornik koji osim što je nepokretan svakodnevno trpi i velike bolove.

- Osuđen sam na bol, pijem izuzetno jake lekove i analgetike, ali i čak kada ih popijem, bolovi su i dalje tu. Ja imam pokrete, mogu da pomeram obe noge, ali ne mogu da hodam sam, šetam sa hodalicom i koristim aparate za noge koji mi pomažu da hodam. Mogu i da sedim, da spavam, ali uvek osećam bolove, 24 časa pijem lekove. Nekad mi dođe da ne mogu više da izdržim, godinama to trpim, a doktori jednostavno ne znaju kako da me reše tolikog bola - opisao je mladi Stefan svoje teško stanje.

Stefanu majka najveći oslonac 

Da je pomoć porodice u teškim životnim situacijama najvažnija potvrđuje i Stefanova priča koji kaže da bez majke ne bi izdržao sve što ga je snašlo. 

- Majka je uz mene, imam samo nju, otac je davno umro. Od 2001. godine smo nas dvoje sami, ali imam i prijatelje koji su uvek tu uz mene. Ja sam mentalno jak, majka mi najviše pomaže i ona je uvek tu uz mene, uvek izguramo dan zajedno, naša snaga je u tome što smo oboje mentalno jaki. Ne predajemo se, borimo se, verujemo da mogu da se oporavim i da mogu da se rešim bola, što je meni najvažnije. Ali ne odustajem ni od toga da mogu da prohodam, verujem snažno i u to - kaže Stefan.

Foto: budi human

Operacija u inostranstvu jedna nada

Rešenje ipak postoji, ali Stefan i njegova porodica nažalost nemaju finansijskih mogućnosti za to.

- Lečenje hirurškim putem u inostranstvu pomoglo bi da se oporavim, ali moja porodica i ja dali smo sve na dosadašnja lečenja. Sada nam je potrebna pomoć dobrih ljudi kako bih otišao na operaciju - kaže naš sagovornik i moli sve koji su u mogućnosti da pomognu.

Sredstva su potrebna za operaciju, putne troškove i troškove smeštaja u  toku lečenja, laboratorijske analize, specijalističke preglede i rehabilitaciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija