• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

12.03.2023

16:19

OSMACI UZNEMIRAVALI DEČAKA U UŽICU PA REKLI DA JE SVE BILA ŠALA! Terali ga da se skine, pa ga ljubili - oglasila se direktorka škole

pixels

Društvo

OSMACI UZNEMIRAVALI DEČAKA U UŽICU PA REKLI DA JE SVE BILA ŠALA! Terali ga da se skine, pa ga ljubili - oglasila se direktorka škole

Podeli vest

Okolnosti i zbog čega su dva učenika 8. razreda OŠ „Dušan Jerković“ u Užicu napostvovala školskog druga u svlačionici se ispituju.

Protiv njih je poveden vaspitno-disciplinski postupak zbog vršnjačkog nasilja, a prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, oni su to uradili „u šali“. 

Ovo nasilje se desilo u drugoj polovini februara, u svlačionici škole, kada su, kako nezvanično saznajemo, dvojica njih terali trećeg dečaka da skine pantalone i gaće i ljubila ga pogrudima. 
Prema rečima prijateljice majke napostvovanog dečaka, majka ne želi da bilo šta priča o tom slučaju. 

– Čeka da se završi postupak koji je škola povela i veruje da će počinioci biti adekvatno kažnjeni. Inače, dete ne ide u školu – rekla je prijateljica. 

Direktorka škole Mirjane Maksimović je rekla da su pokrenuti svi potrebni protokoli i vaspitno-disciplinski postupci koji su u toku. 

- Odmah po saznanju o slučaju nasilja koji se dogodio, škola je preduzela sve potrebne radnje u skladu sa propisanim zakonskim aktima: prikupljanje informacija, obaveštavanje roditelja, sastanak Tima za zastitu dece/učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kojem su, po pozivu škole, prisustvovala i dva predstavnika Policijske uprave Užice i obaveštena je Školska uprava Užice. Pokrenuti su vaspitno-disciplinski postupci i oni su u toku. Izrađeni su operativni planovi zaštite za sve učesnike i oni se sprovode – navela je direktorka Maksimović.

Ona kaže da je škola u “dosadašnjem delovanjima postupila i u narednom periodu će postupati u skladu sa propisanim zakonskim aktima i Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje”.

Ovaj događaj se već pročuo u gradu, pa je i na to reagovala direktorka.

- S obzirom na to da pojedinci govore o zataškavanju, "guranju pod tepih", nereagovanju i neobaveštavanju od strane škole, napominjem da je škola odmah odreagovala, preduzela zakonom propisane radnje, obavestila sve one koje je trebalo da obavesti i da čini sve u interesu dece – dodala je direktorka Maksimović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 1 godinu

Ološi, hulje I bednici udbaški, namerno širite uznemiravanje građana. To vam je cilj, jer ovo vise nije ni vest a kamo li "najnovija". Ovo je bilo, sada već davno i o ovome su izvestili svi mediji. O ovome ste pisali juče. Provaljeni ste davno, gorećete u paklu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija