• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G.S.

01.04.2023

06:30

LUDO VREME, APRIL DONOSI MRAZ I SNEG?! Početak meseca više liči na zimu nego na proleće

printscreen

Društvo

LUDO VREME, APRIL DONOSI MRAZ I SNEG?! Početak meseca više liči na zimu nego na proleće

Podeli vest

Posle marta, u kome je bilo velikih razlika u temperaturama, pred nama je još jedan mesec sa nestabilnim vremenom, kažu meteorolozi. Srbija se, kako kažu, nalazi na udaru snažnog ciklona sa severa Evrope, pa nas od početka aprila očekuju novo zahlađenje, pad temperature i sneg!

Meteorolog Ivan Ristić kaže za Informer da će za vikend biti promenljivo vreme, a od početka sledeće nedelje sledi pogoršanje.

Hladno, hladnije
Od ponedeljka, 3. aprila, stiže novo zahlađenje u sve krajeve zemlje
Ivan Ristić

- U subotu se očekuje oblačno i malo hladnije vreme sa kišom, a obilnije padavine moguće su na severu i zapadu Srbije. Na jugu zemlje će biti malo više sunčanih perioda i vrlo malo kiše. Vetar će biti umeren severni i severozapadni. Temperature će se kretati od šest stepeni ujutro do 15 stepeni tokom dana - kaže meteorolog i dodaje:

Prognoza za narednih pet dana

Dan min. temp. maks. temp.
subota 10 15 mogući pljuskovi
nedelja 5 14 promenljivo oblačno
ponedeljak 2 10 kiša
utorak 1 3 moguć sneg
sreda -2 5 moguć sneg

- U nedelju će vreme biti bez značajnih promena, sa najvišom temperaturom od 14 stepeni. Posle podne se očekuje postepeno naoblačenje, koje će tokom noći ka ponedeljku doneti padavine celoj zemlji.

Ristić kaže da nam početak sledeće nedelje donosi hladno vreme, netipično za april.

- Od ponedeljka, 3. aprila, stiže novo zahlađenje u sve krajeve zemlje. Kiša se očekuje u centralnim, istočnim i južnim delovima zemlje, a na planinama veća količina snega. Temperature će se kretati od svega dva stepena tokom jutra, a najviša dnevna neće prelaziti 10 stepeni - kaže Ristić i upozorava da će duvati jak severni vetar, zbog čega ćemo imati osećaj da su temperature još niže.

Hladno vreme, kaže Ristić, zadržaće se sve do kraja sledeće nedelje.

- Preovlađivaće pretežno suvo i hladno vreme. Ujutro će temperatura biti u minusu, a tokom dana najviša će ići do pet stepeni - navodi Ristić.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija