• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.05.2023

13:34

SA DETETOM SE ČUJEM JEDNOM ILI NIJEDNOM DNEVNO, ZAVISI OD RASPOLOŽENJA SUPRUGA: Oglasila se majka dečaka kojeg je otac odveo u Švajcarsku

Printscreen

Društvo

SA DETETOM SE ČUJEM JEDNOM ILI NIJEDNOM DNEVNO, ZAVISI OD RASPOLOŽENJA SUPRUGA: Oglasila se majka dečaka kojeg je otac odveo u Švajcarsku

Podeli vest

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu koju je Jelena Abramović podnela protiv supruga Mašana Lubarde sumnjičeći ga za otmicu njihovog dvogodišnjeg deteta.

Jelena Abramović je, podsetimo, medijima ispričala da je na Veliki petak odvela sina da se vidi sa ocem, ali da sat vremena nakon toga, kada ga je pozvala, on više nije bio dostupan. Kako je ispričala, Lubarda joj se javio posle 30 sati i rekao da se sa detetom nalazi u Švajcarskoj.

Abramović je danas rekla da je iz medija saznala da su odbačene krivične prijave protiv njenog supruga.

- Mislim da to nije konačno, jer postoji mogućnost pravne žalbe - rekla je Abramović za Novo vikend jutro.

Foto: Printscreen/TV Pink

Jelena Abramović

Abramović je navela da iz tužilaštva nije dobila zvanične informacije i da je izveštaj Centra za socijalni rad stigao posle četiri meseca.

Kako kaže, sa detetom se čuje jednom ili nijednom dnevno, zavisi od raspoloženja supruga.

Abramović dodaje i da je angažovala advokata koji vode slučaj u Švajcarskoj, kako bi njena odbrana bila izneta na sudu.

- Mene zabrinjava da li neko ko nije u zemlji neće snositi krivičnu odgovornost - upitala je i dodala ko je onda odveo dete, ako njen suprug nije.

Foto: printscreen

Advokat Strahinja Milovanović rekao je da je njemu čudan dopis od tužilaštva u Subotici i dodao da se proces vodi i u Švajcarskoj.

- Pravna lopta je prebačena u Švajcarsku, na švajcarsko zakonodavstvo - kazao je Milovanović i dodao da je Centar za socijalni rad ranije trebalo da donese privremenu meru.

Milovanović je rekao da Jeleni sada preostaje duga pravna borba za starateljstvo.

Foto: Printscreen/TV Pink

Strahinja Milovanović

Naime, tužilaštvo je proverilo i navode Abramovićeve da je njen suprug bez saglasnosti i putnih isprava napustio teritoriju Srbije sa maloletnim detetom. Tako je utvrđeno da je Osnovno tužilaštvo u Subotici pokrenulo krivični postupak protiv dve osobe zbog krivičnog dela nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Sumnja se, kako su naveli nadležni, da su oni omogućili Lubardi da sa maloletnim detetom, koristeći tuđe putne isprave, pređe granicu teritorije Republike Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NEMA ELEMENATA OTMICE DETETA! Evo kako je Tužilaštvo objasnilo slučaj Jelene Abramović
Hronika

NEMA ELEMENATA OTMICE DETETA! Evo kako je Tužilaštvo objasnilo slučaj Jelene Abramović

Povodom prijave o nestanku deteta Jelene Abramović i izjava za medije Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je vršilo provere u dva pravca i to u pravcu ispitivanja navoda oštećene koja je prijavila Mašana Lubardu za otmicu zajedničkog maloletnog deteta, kao i provera Izveštaja MUP-a po dostavljenom zahtevu Ministarstva pravde, a koji se odnosi na zahtev Ministarstva pravde Centralnog organa Švajcarske konfederacije, za vraćanje deteta koje je po prijavi oca Mašana Lubarde nezakonito zadržano u Srbiji od strane majke Jelene Abramović.

19.05.2023

13:05

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17