• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.06.2023

09:37

OVO SU ZANIMANJA KOJA ĆE VAM DONETI DOBRU ZARADU: Pogledajte koji su poslovi u top 10 po platama

RTS

Društvo

OVO SU ZANIMANJA KOJA ĆE VAM DONETI DOBRU ZARADU: Pogledajte koji su poslovi u top 10 po platama

Podeli vest

Zanimanja sa platom od 1.000 evra i iznad toga, u Srbiji nije mnogo, ali su iz godine u godinu sve traženija. Informer vam donosi listu 10 zanimanja sa kojima će vam zarada biti daleko iznad proseka.

1. IT sektor

Ova zanimanja već godinama u nazad dominiraju po zaradama. Programeri i IT stručnjaci mesečno mogu da zarade od 250.000 dinara do 500.000 dinara, ali i više u zavisnosti od kompanije i oblasti u kojoj rade, kao i godine iskustva.

2 . Menadžer prodaje

Menadžer prodaje je zadužen za vođenje projekta, marketing i finansije, ali i za poslovni odnos sa kupcima, pregovore o cenama i kretanjima na tržištu. Njihova plata je oko 2.100 evra do 3.000 evra.

3 . Šef gradilišta

Upravljanje građevinske ekipe mesečno donosi zaradu od oko 2.100 evra. Za ovo zanimanje se obično biraju stariji i iskusniji radnici, ali neretko i mlađi članovi tima koji pokazuju izuzetne veštine i odgovornost.

Foto: Informer DN

 

4 . Vozač

Nedostatak vožača je u porastu poslednjih godina kako u Evropi tako i kod nas. Oni u zavisnosti od vremena koje provedu za volanom, mogu da zarade od 250.000 do 300.000 dinara, odnosno oko 2.500 evra.

5 . Marketing menadžer

Sve više mladih se okreće ovom zanimanju koje ima izeztnu popularnost i perspektivu zbog razvoja društvenih mreža. Ova pozicija podrazumeva istraživanje tržišta, razvoj i promociju proizvoda, kao i za osmišljavanje i realizaciju marketinških kampanja i zarad im je oko 2.100 evra mesečno.

6 . Vodoinstalater

Ovo je zanimanje o kome se poslednjih godina jako priča kod nas, jer je dobrih vodoinstalatera malo, a zarada je odlična. Tako je mesečna zarada vodoinstalatera oko 2. 000 evra, a na dolazak majstora se često dugo čeka jer su uvek puni posla.

7 . Arhitekta

Još jedno zanimanje koje građevinsku oblast pozicionira kao oblast dobre zarade. Ovde rade inženjeri arhitekture koji su specijalizovani za izradu arhitektonskih projekata i projekata enterijera, modelovanje, izradu dokumentacije. Njihova zarade se kreće oko 2.300 evra.

8 . Mašinski inženjer

Poslednjih godina u našoj zemlji sve više su traženi i i mašinski inženjeri, a njihove zarade kreću se oko 235.000 dinara, odnosno 2.000 evra.

9 . Kuvar

Kuvari mogu da zarade mesečno od 1.000 do 1.960 evra, odnosno oko 230.000 dinara i spadaju u deficitarna zanimnaja.

10 . Doktor stomatologije

 

Takođe su veoma traženi, a mesečna zarada u zavisnoti od toga koliko rade, s obzirom da mnogi imaju privatnu praksu, je oko 1.500 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija