• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.06.2023

11:53

BRAVO, OMLADINO! POGLEDAJTE OVE FENOMENALNE KLINCE KAKO IGRAJU UŽIČKO KOLO! Srpkinje i Srbići opleli svoj tradicionalni ples pred celim gradom (VIDEO)

printscreen

Društvo

BRAVO, OMLADINO! POGLEDAJTE OVE FENOMENALNE KLINCE KAKO IGRAJU UŽIČKO KOLO! Srpkinje i Srbići opleli svoj tradicionalni ples pred celim gradom (VIDEO)

Podeli vest

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama, vidi se kako vidno uzbuđeni i srećni trče da se uhvate za ruke i krenu da igraju.

Vrlo brzo je ova grupa omladinaca, obučenih mahom u crne majice majice sa zajedničkim motivima, oplela užičko kolo u centru Užica, grada za koji i vezujemo ovaj tradicionalni ples. Uzbuđenje je bilo toliko veliko da se čuje bodrenje i smeh dok traje igra, a koji dolaze od zadivljenih posmatrača.

Igrači su mlade generacije, tinejdžeri, momci i devojke, ali i ima i onih još mlađih. Izgleda da se omladina iz Užica dogovorila da obeleže dan svojom igrom, ali i nikoga ne ostave ravnodušnim!

Pogledajte snimak užičkog kola u izvođenju mladih naslednika grada Užica:

 

 

Brojni komentari su se nizali, grašani nisu mogli da sakriju oduševljenje!

"Ovo je praznik za oči i dušu, bravo omladino, vi ste naš ponos", "Bravo deco. Zadovoljstvo vas je i gledati i slušati", "Svaka čast deco, to su prave vrednosti", "Neka ste ivi, zdravi i veseli još 100 godina", "Melem za dušu i srce", "Lepo je videti vas na društvenim mrežama, sigurno ste uživo još lepši"...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sara

pre 10 meseci

Ovo nije Užičko kolo, nego Bugarka, jadni vi. I ne nazivajte ljude Srbići, ogavno zvuči.

Vesna

pre 10 meseci

BRAVO DECO! Tako je! Da se igraju srpska kola, da se cuva tradicija, da se siri drugarstvo i zajednistvo! A ne da se ide u streljanu! Bravo roditelji, bravo nastavnici! Pravim putem decu usmeravate. Ovo je divno za videti. Srce zaigra od miline! Ovako nastavite! ❤

Jeca

pre 10 meseci

Браво али ово уопште НИЈЕ ужичко коло ни "У" од ужичко. Да ли овај "новинар" ома било каквог појма о народним играма?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija