• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.S.

05.07.2023

17:01

(FOTO) Jagnje na plaži za sve turiste! Kapa dole za naše ljude - zahvaljujući njima nema gladi! Ali ima rakije!

Lj.S.

Društvo

(FOTO) Jagnje na plaži za sve turiste! Kapa dole za naše ljude - zahvaljujući njima nema gladi! Ali ima rakije!

Podeli vest

Letovanje Aleksandra i Danijele Miletić i njihovih prijatelja Gorana i marije Janjić iz Kuršumlije izazvalo je buru komentara po društvenim mrežama, jer su se oni "lepo opremili za more" Poneli su pečeno jagnje od 27 kilograma, i po dva litara meke i ljute rakije. Jagnje im je poslužilo sedam dana za ručak, uz to da su ga i delili svima koje su videli, a rakija je samo bila namenjena za jutarnje buženje, uz kafu.

- Pre nego što smo krenuli razmišlajli smo šta ćemo ovde da kupimo, a šta ćemo tamo za jelo. Niko od nas ne voli baš morske plodove, mislim na ribe, školjke i ostalo i onda smo zaključili da nam jedino ostaje da svaki dan jedemo giros. I to baš nije bilo potpuno primamljivo, pa smo došli na ideju da odavde ponesemo jagnje. Prvo smo mislili pola, a onda, kad već kupujemo, neka ide celo - kaže Aleksandar Miletić koji je inače muzičar. 

Foto: Lj.S.

Srbi poneli u Grčku jagnje od 27 kg

Dodaje da su ga lepo ispekli u pečenjari u Kuršumliji, uvili u foliju, pa u gepek. I tako je jagnje završilo u Pefkohori! Tamo su ga držali u frižideru i sedam dana imali ručak.

- Nosili smo ga i na plaži i svi oko nas koji su bili su se oduševili. Svako je probao, ko je želeo. Jedan dan smo bili i na krstarenju, pa smo deo jagnjeta poneli i na brod, sa rakijom i gostili smo se svi. Imalo je dovoljno ne samo za nas, već i za sve one koji su želeli da nam se pridruže - dodaje Aleksandar, koji kaže da se nije nadao ovakvom odjeku javnosti.

Objašnjava da oni vole domaću hranu i da je ovo bila prilika da se dobro počaste. U suštini, što se novca tiče, prošli bi otrpilike isto i da su hranu kupovali u Grčkoj, pa sami spremali, ili jeli već spremlejnu.

- Nikada ranije nismo nosili ništa, zaista. Uvek jedemo giros, po neko jelo, ali nekako nije po našem ukusu. Sada smo prika i ja rešili da se bogovski zasladimo na moru - kaže kroz osmeh naš sagovornik.

Uz jagnje ide naravno i domaća rakija, a ona se pije iz "rukatke". To je časa u kojoj se služi nadaleko poznata "velika". Nju piju i muškarci i žene, a reč je o mekoj rakiji. Ona ljuta, odnoso jača, ide uz jutarnju kafu.

- Morali smo i čašice da ponesemo, zbog doživljaja. Samo u rukatkama se služi. Pamtiću ovo more kao jedan od najlepših provoda - zaključuje Aleksandar.

Za njih je ovaj odmor bio ono što vole, uz dobro društvo, hranu kakvu vole i zabavu. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)
Fudbal

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)

Srpski fudbaler Lazar Samardžić (22) spasao je Atalantu poraza na gostovanju kod Bolonje (1:1), u okviru šestog kola italijanske Serije A. Naš reprezentativac je u 90. minutu postigao fantastičan gol i tako obezbedio bod ekipi iz Bergama, u derbiju timova koji Italiju predstavljaju u Ligi šampiona.

28.09.2024

22:58

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija