• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

05.08.2023

09:19

Kilometarske kolone na graničnim prelazima! Pakao se tek očekuje, hitno upozorenje AMSS!

Tanjug/Aleksandar Orlić

Društvo

Kilometarske kolone na graničnim prelazima! Pakao se tek očekuje, hitno upozorenje AMSS!

Podeli vest

Na Horgošu se i jutros čeka tri sata na izlazu iz zemlje, kolona vozila duga je oko tri kilometra.

Putnička vozila izlaze u pet kolona, a šesta je rezervisana za autobuse.

Na ulazu u Srbiju takođe su formirane kolone, otvoreno je šest terminala za putnička vozila, a zadržavanja su oko pola sata.

Oko 90 procenata putnika su strani državljani u tranzitu.

Na zvaničnom sajtu AMSS navodi se da se na ulaz u Srbiju čeka 180 minuta, ali je to vreme realno duže, s obzirom na to da ovde nije uračunato i vreme u međuzoni i susednoj granici.

I prema informacijama granične policije, putnička vozila jutros najduže čekaju na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje i to tri sata, prenosi Tanjug.

Još veća zadržavanja tokom dana

Po jedan sat se čeka na izlazu iz Srbije na prelazima Horgoš 2 i Kelebija, koliko i na prelazu Batrovci, na ulazu.

Na Gostunu, na izlazu iz zemlje, putnička vozila čekaju 45 minuta, a 40 minuta je zadržavanje na Preševu, na izlazu.

Tokom dana se očekuju i možda duža zadržavanja.

AMSS upozorava i na vremenske nepogode

Osim što danas AMSS upozorava vozače na veći intenzitet saobraća na putevima širom Srbije, iz ovog Saveza upozoravaju i na nepogode.

- Promena vremena i moguće nepogode kao i obilne padavine koje su za danas najavljene otežavaće vožnju, pa se vozačima savetuje maksimalan oprez - saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Iz AMSS navode da veliki broj stanih državljana i dalje tranzitira kroz Srbiju, a što uslovljava pojačan saobraćaj na autoputevima, naplatnim rampama i graničnim prelazima na kojima se i danas očekuju promenljiva i povremeno duža zadržavanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija