• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

13.08.2023

20:31

Ponovo stižu pljuskovi! Toplotni talas zahvatio Srbiju, ali sledi preokret - evo šta nas očekuje!

Tanjug/Rade Prelić

Društvo

Ponovo stižu pljuskovi! Toplotni talas zahvatio Srbiju, ali sledi preokret - evo šta nas očekuje!

Podeli vest

I današnji dan doneo je Srbiji vrlo sveže, ponegde i maglovito jutro, a tokom dana bilo je sunčano i toplo, uz maksimalne temperature od 27 do 31°C, u Beogradu do 29°C.

U ponedeljak će u Srbiji biti sunčano i toplo, ali će jutro i dalje biti sveže, u dolinama i kotlinama sa maglom.

Nakon jutarnjih 11 do 17°C, maksimalna temperatura biće od 29 do 32°C, u Beogradu do 31°C, kaže meteorolog Đorđe Đurić.

U utorak i u sredu se očekuje više oblačnosti, ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura biće od 28 do 32°C, u Beogradu do 30°C.

Inače, jugoistočni i istočni vetar biće u ponedeljak u Srbiji u pojačanju, pa će sredinom sedmice u košavskom području povrmeeno duvati i jak. Inače, košava je veoma retka pojava tokom letnjih meseci, a i kada se pojavi ne duva dugo i nije ni približnog intenziteta kao tokom ostalih meseci.

Od četvrtka se ponovo pod uticajem anticklona, očekuje vedro i stabilno, uz priliv i topije vazduše mase sa Mediterana.

Maksimalna temperatura biće u porastu, prema kraju sedmice i do 35°C.

Prema trenutnim prognozama promena vremena i zahlađenje ne očkuju se pre 25. avgusta.

Inače, nad Srbijom su vrlo visoke vrednosti indeksa UV zračenja, pa se u periodu od 10 do 16 časova preporučuje oprez i izbegavanje boravka na na otvorenom od 10 do 16 časova bez adekvatne zaštite.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija