• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf.rs

23.08.2023

15:24

U naredna dva sata stižu pljuskovi sa grmljavinom! Sledi nam značajan pad temperature!

Tanjug

Društvo

U naredna dva sata stižu pljuskovi sa grmljavinom! Sledi nam značajan pad temperature!

Podeli vest

U poslepodnevnim časovima očekuje se razvoj oblačnosti na teritoriji Republike Srbije, a određene predele pogodiće pljuskovi sa grmljavinom.

Širom Srbije ovog poslepodneva je vedro i vrelo. Trenutne temperature dostižu i 36°C, u Beogradu je 34°C. Zlatibor i Sjenica mere 28°C, a Kopaonik 21°C.

U ovom trenutku nad delovima Srbije ima jačeg razvoja oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom, najavio je meteorolog Đorđe Đurić.

U nastavku poslepodneva nad jugoistočnim, južnim, zapadnim i brdsko-planinskim predelima Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuje i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. Ovi grmljavinski procesi u severoistočnoj i istočnoj visinskoj struji premeštaće se prema zapadu.

U naredna dva do tri sata najintinezivniji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na širem području Užica i Vranja, kao i u brdsko-planinskim predelima ovih područja, ali i na širem području Peštera, naročito na širem području Tutina.

Foto: Tanjug

 

Padavine će biti lokalnog, ali jakog karaktera i dok pojedini predeli budu dobili i veće količine padavine, nedaleko može proći bez kaši kiše. U predelima sa pljuskovima očekuje se samo kratkotrajno osveženje i trenutni pad temperature vazduha.

U ostalim predelima Srbije do kraja dana ostaće vedro i vrelo, uz temperature i do 37°C.

Za razliku od današnjeg, sutrašnji dan doneće znatno veće nestabilnosti i to širem podurčju Srbije, naročito predelima južnije od Save i Dunava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija