• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.S.

26.08.2023

06:45

Neće biti kažnjeni oni koji su pogrešili, već samo prevaranti! Pomoćnik ministra poljoprivrede o situaciji sa ratarima!

Shutterstock

Društvo

Neće biti kažnjeni oni koji su pogrešili, već samo prevaranti! Pomoćnik ministra poljoprivrede o situaciji sa ratarima!

Podeli vest

Pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Aleksandar Bogićević rekao je da neće biti kažnjeni mali poljoprivrednici koji su nepravilno prijavili setvene kulture za dobijanje subvencija po hektaru, ali da će odgovarati oni koji su na parcelama pod šumom prijavili kukuruz.

Bogićević je na Odboru za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Skupštini Srbije rekao da će poljoprivrednici imati rok do kraja godine da isprave podatke o setvenim kulturama.

- Na terenu je od 21. avgusta 20 grupa inspektora, češljaćemo sve, ali nije tačno da ćemo juriti i kažnjavati male poljoprivrednike. Oni koji su šume prijavili kao kukuruz snosiće sankcije. Oni i nisu poljoprivrednici i zloupotrebili su mogućnost za subvencije koje daje država za poljoprivredu - rekao je Bogićević.

On navodi da je sada inspekcija ministarstva utvrdila da su od 76 prekontrolisanih poljoprivrednih gazdinstava na 74 nađene nepravilnosti.

Foto: Pixabay/informer

 

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković ranije je potvrdila da država hoće da utvrdi ko su pravi, a ko lažni poljoprivrednici.

- Naš cilj je da odvojimo prave poljoprivrednike od onih koji su uzimali novac na osnovu poljoprivrede, a zapravo se ne bave njome. Sada nas čeka registar životinja i razlog zbog kog se subvencije za stočare ne isplaćuju u roku od 15 dana, kako bismo inače mogli da isplaćujemo, jeste taj što proveravamo registar životinja, odnosno svaki podneti zahtev - rekla je Tanaskovićeva.

Predsednik Odbora Marijan Rističević predložio je da se, osim što bi se dao dodatni rok za ispravljanje podataka da se od poljoprivrednika zatraže da "odokativno" ocene koliku ukupnu površinu ne koriste i da mu se za toliko odbije od subvencije po hektaru od ukupno 18.000 dinara kako se ne bi izvodio geometar za svaku parcelu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija