• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.08.2023

17:18

Nova generacija đaka! Posle 14 godina u Srednjoj školi unutrašnjih poslova obučavaće se mladi policajci!

Tanjug

Društvo

Nova generacija đaka! Posle 14 godina u Srednjoj školi unutrašnjih poslova obučavaće se mladi policajci!

Podeli vest

Na današnjoj svečanoj ceremoniji u Sremskoj Kamenici dobrodošlica je priređena novoj generaciji učenika Srednje škole unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" koja je nakon gotovo decenije i po ponovo otvorila vrata budućim policajcima.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poželeo je dobrodošlicu učenicima koji su na putu do đačkih klupa Srednje škole unutrašnjih poslova prošli stroge kriterijume selekcije i pokazali najbolje rezultate.

- Vi ste 39. generacija, a prva posle 14 godina koja je kročila u ovu školu, a koja će nastaviti stazama 15.000 hrabrih, vrednih kolega policajaca, koji su gradili bezbednost ove zemlje i koji i danas verno služe svojoj zemlji - rekao Gašić.

Poručio im je da će tokom četiri godine školovanja, pored dosta truda i zalaganja, steći nova znanja i veštine, ali i neraskidiva prijateljstva.

- Pažljivo slušajte i grabite znanje i iskustvo kojima će vas učiti i prenositi vam vaši profesori. Nikada ne smete zaboraviti vrednosti sa kojima ste porasli, a koje vam ovde nadograđuju i usmeravaju ka pravim ciljevima. Te vrednosti su temelj vašeg budućeg rada i postupanja - istakao je Gašić.

Dodao je da će učenici ove škole, koju je nazvao kolevkom srpske policije, imati najbolje uslove za boravak i učenje koje će im omogućiti da postanu ponos Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Vi ste od danas i naša deca. Vi ste budućnost Ministarstva unutrašnjih poslova i budućnost Republike Srbije. Od vas će se tražiti da se puno trudite i puno odričete, ali, svakako, za samo četiri godine, stajaćete ovde, u stroju, bacićete vaše kape uvis i reći: „Vredelo je!" - rekao je Gašić.

Ministar je zahvalio roditeljima nove generacije đaka Srednje škole unutrašnjih poslova na poverenju, a predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Ani Brnabić, kao i ministarstvima prosvete i finansija, na podršci.

Gašić je predstavnicima državnih institucija koji su doprineli ponovnom otvaranju Srednje škole unutrašnjih poslova uručio plakete zahvalnosti.

- Želim da poručim da smo svi zajedno u službi naše zemlje, u službi našem narodu i pokazali smo da samo kroz zajednički rad i kao jedinstven tim, možemo da stvaramo ovakve vrednosti koje su nemerljive i ni sa čim uporedive - izjavio je ministar i poželeo đacima srećan početak školske godine i uspešno školovanje.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je navela da je čast je prisustovati promociji prve generacije od 231 učenika ponovo otvorene škole "Jakov Nenadović“.

Dodala je da je osnivanje škole, za koju je vladalo veliko interesovanje učenika i roditelja, jedna od aktivnosti koje doprinosi nastojanju države da izgradi nove generacije policajaca čije će znanje, veština i profesionalizam biti garant bezbednosti Srbije i naših građana u budućnosti.

- Plan i program nastave učenja, prostorni i infrastrukturni uslovi za učenje i rad su odlični, a nastavnici spremni i motivisani da prime prvu generaciju učenika budućih policajaca. Srednja škola unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" ima status škole od posebnog interesa za Srbiju čime se našla u društvu šest srednjih škola koje zbog svojih specifičnosti i uloge imaju posebnu pažnju države - izjavila je Đukić Dejanović.

Ministarka je istakla i značaj policijske profesije i poručila polaznicima da marljivo uče, da jačaju sopstveni integritet i dostojanstvo, kao i empatiju i ljubav prema narodu i među sobom, jer će, kako je rekla, u budućnosti oni biti ti koji će brinuti o bezbednosti Srbije.

Na ceremoniji su, pored pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i rektora Kriminalističko-policijskog univerziteta Zorana Đurđevića, prisustvovali predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i drugi predstavnici Pokrajinske vlade i Ministarstva prosvete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15