• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.09.2023

19:16

Da li znate zašto saobraćajac uvek dotakne auto kada vas zaustavi?! Nije slučajno

Insajder/Novak Đurović

Društvo

Da li znate zašto saobraćajac uvek dotakne auto kada vas zaustavi?! Nije slučajno

Podeli vest

Kada vas zaustave kraj puta, pripadnici saobraćajne policije prilaze sa zadnje strane, a vi u retrovizoru možete videti kako policajac dodiruje gepek ili drugi deo vašeg auta. Naravno, pod uslovom da ste obratili pažnju. Da li znate razlog za to? Vrlo je prosto, ali i genijalno u isto vreme.

Ako vozač napravi neko krivično delo, u toku samog zaustavljanja ili kasnije, bilo da povredi policajca ili nekog drugog, otisak prsta koji je policajac ostavio predstavlja značajan dokaz.

Otisci prstiju koji su ostali na automobilu mogu dokazati da je policajac zaista prišao vozilu i imao susret sa vozačem.

U slučaju nužde, vozač koji je ostavio svoj automobil i pobegao može se locirati na osnovu otisaka prstiju na njegovom automobilu.

Još jedan razlog za dodirivanje gepeka jeste provera da li se neko nalazi u njemu, odnosno da li je neko kidnapovan. Ova procedura prvobitno se razvila kako bi policajci malo uplašili vozača i ostale osobe u vozilu.

U slučaju da vozač ima neke nelegalne supstance ili oružje, odmah će krenuti da ih sakrije pre nego što policajac stigne do prozora, a iznenadno kuckanje može da ga zbuni i tako poveća šansu za hvatanje.

Ova praksa se polako napušta u SAD zbog velikog broja napada na policajce jer kuckanjem odaju svoju poziciju i tako olakšavaju kriminalcima da ih iznenade i napadnu.

Policajci ne dodiruju samo gepek, već i zadnji far automobila iz potpuno istog razloga, a u nekim situacijama to im daje dovoljno vremena da procene situaciju i ima li opasnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija