• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.09.2023

18:36

Ministarka Grujičić medicinskim sestrama: Nezamenjive ste!

informer.rs

Društvo

Ministarka Grujičić medicinskim sestrama: Nezamenjive ste!

Podeli vest

Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić pozdravila je učesnike Sedmog nacionalnog kongresa „Istorijat sestrinstva Republike Srbije“ sa međunarodnim učešćem, koji je održan danas u Beogradu.

- Kao lekar, uvek sam isticala značaj vaše profesije u koji sam se toliko puta uverila. I dok mi lekari lečimo, vi negujete, brinete, tešite, delite najteže trenutke sa pacijentima koji su vam povereni, kao i one najlepše kada ih oporavljene ispraćate kući. I sam naziv „sestra“ govori o vašoj nezamenjivoj ulozi u svakoj zdravstvenoj ustanovi - istakla je ministarka Grujičić

Foto: informer.rs

 

Dr Grujičić je ukazala na istinski značaj i veličinu sestrinstva u Srbiji, njihov predani rad i van zdravstenih ustanova, i velika priznanja koja su mnoge od njih dobile.

Ministarki je uručena povelja za doprinos Ministarstva zdravlja sestrinstvu u Srbiji. Organizator kongresa je Udruženje medicinskih sestara-tehničara Univerzitetskog kliničkog centra Srbije „Sestrinstvo“, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nema važnije stvari od zdravlja: Ministar Vučević prisustvovao potpisivanju ugovora o saradnji u oblasti transplantacije organa (FOTO)
Društvo

Nema važnije stvari od zdravlja: Ministar Vučević prisustvovao potpisivanju ugovora o saradnji u oblasti transplantacije organa (FOTO)

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas na Vojnomedicinskoj akademiji potpisivanju Ugovora o sprovođenju i finansiranju poslova od opšteg interesa iz projekta “Uspostavljanje nacionalnog programa za presađivanje ljudskih organa u Republici Srbiji”, a koji su potpisali ministarka zdravlja Danica Grujičić i načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević.

12.09.2023

14:13

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija