• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

20.10.2023

16:45

(MAPE) Evo kako da dođete do "Prokopa": Direktno idu tri linije, ovim putem možete i sa dve trole!

Masha Bandjur/printscreen

Društvo

(MAPE) Evo kako da dođete do "Prokopa": Direktno idu tri linije, ovim putem možete i sa dve trole!

Podeli vest

Moderna stanična zgrada „Beograd centar“ ili popularnije "Prokop", biće svečano otvorena danas u 18 časova. Beograd tako, konačno, posle skoro 50 godina od prvih radova, dobija glavnu železničku stanicu kakvu zaslužuje. A evo i kako da dođete do nje.

Direktno do "Prokopa", koji se nalazi na opštini Savski venac, između auto-puta Beograd-Niš i Hajd parka, voze tri autobuske linije 34, 36 i 38L, koje saobraćaju na otprilike svakih od 10 do 35 minuta, zavisno od linije.

Foto: Printscreen

 

Autobuska linija 34 saobraća od Senjaka do Pere Velemirovića u Rakovici, a ima stajalište na samom Prokopu. Linija 36 je praktično kružna linija koja saobraća tako što pravi krug preko Slavije i Autokomande, dok linija 38L saobraća od Pogona Kosmaj do "Prokopa".

Linija 34 uglavnom saobraća na svakih 20 do 35 minuta, vikendom i ređe, jedan polazak u satu. Linija 36 ide češće, polasci su na svih 10 minuta. Linija 38L saobraća na svakih 30 minuta.

Do stanice "Beograd Centar" možete doći i trolom 40 i 41, međutim ukoliko idete trolom budite spremni da ćete malo i da pešačite, pošto ne staje direktno ispred železniče stanice Beograd centar, kao pomenute tri autobuske linije. Ukoliko dolazite trolom treba da izađete na stajalištu kod Ortopedskog zavoda.

Ako dolazite sopstvenim prevozom iz nekog od sledeća tri pravca grada ovo je najlakši put kojim ćete stići do stanice "Prokop".

Iz pravca centra grada: Posle Mostarske petlje kod Ortopedskog zavoda skrenite levo;

Foto: Printscreen

 

Iz pravca Novog Beograda: Ako idete preko Gazele isto kao u prethodnom slučaju. Ako idete preko Mosta na Adi, iz Bulevara vojvode Putnika, kod Hajd parka skrenite desno.

Foto: Printscreen

 

Iz pravca Vidikovca: isto kao u prethodnom slučaju, odnosno kod Hajd parka skrenite desno.

Foto: Printscreen

 

Auto-putem iz pravca Niša: Posle Mostarske petlje držite desno i uključite se u Bulevar vojvode Putnika, zatim skrenite levo kod Cube team d.o.o. ka Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, a onda blago udesno kod Ortopedskog zavoda.

Foto: Printscreen

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija