• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.10.2023

12:36

Stigla je prva poruka "Pronađi me"! Evo kako će izgledati hitno obaveštenje o nestanku dece!

Shutterstock/printscreen

Društvo

Stigla je prva poruka "Pronađi me"! Evo kako će izgledati hitno obaveštenje o nestanku dece!

Podeli vest

Sistem za pronalaženje nestale dece u Srbiji „Pronađi me“, srpski Amber alert, danas je pušten u rad. Amber alert je program koji se sastoji od organa za sprovođenje zakona, radio i televizijskih medija i mreže elektronskih znakova za auto-put.

Građanima Srbije jutros je stigla i zvanična poruka da je Ambert alert počeo da radi, a u sms poruci nalazi se i link na kojem mogu dobiti više informacija o tome, kako će ovaj sistem funkcionisati!

- Pronađi me! - Sistem za hitno obaveštavanje javnosti od danas je aktivan u Srbiji. Više informacija na www.mup.gov.rs - glasi u poruci.

Foto: informer.rs

 

Podsetimo, kako je i sam Igor Jurić naveo, danas na snagu stupa prva faza, u kojoj će najbitniju ulogu imati mediji, ali i mobilni operateri, auto-putevi i aerodromi.

- Mediji će po nalogu policije objavljivati informaciju o nestaloj osobi svakih 30 minuta u prvih osam sati, a zatim na sat vremena po isteku, sve dok policija drugačije ne kaže. Kada osoba nestane, operateri su u obavezi da pošalju poruku o nestanku, dok će se na aerodromima i autoputevima informacije o nestalima pojavljivati na LED ekranima. Kada se ustanovi da je dete ili neka osoba u životnoj opasnosti, sistem će se pokrenuti - objasnio je Jurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija