• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.11.2023

18:26

Hladni, ali sunčani dani neće potrajti! Sutra stiže promena vremena, a evo šta nas očekuje do kraja nedelje

Shutterstock

Društvo

Hladni, ali sunčani dani neće potrajti! Sutra stiže promena vremena, a evo šta nas očekuje do kraja nedelje

Podeli vest

Nakon promenjivog vikenda da kišom i sunčanim intervalima u nedelju, u Srbiji je danas u većem delu malo do umereno oblačno, suvo i malo toplije, i samo se na severu uz više oblačnosti očekuje da bude ponegde slaba kiša.

Prema vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda do kraja dana će duvati slab vetar, južni i jugozapadni.

U utorak suvo i toplo

U utorak će u većini krajeva biti malo do umereno oblačno, suvo i toplo, a samo na severu zemlje, uz nešto više oblačnosti ponegde može biti slabe, kratkotrajne kiše.

- Krajem dana i uveče će jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima zahvatiti prvo Vojvodinu, a tokom noći ka sredi proširiće se i na zapadne, centralne i jugozapadne predele. Vetar će biti slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i jugozapadni - objavio je RHMZ.

Najniža temperatura 14. novembra će biti od 3 do 9 stepeni, a najviša od 15 do 21 stepen Celzijusa.

Kiša, oblačno, hladno i vetrovito u sredu

Sredinom sedmice, u sredu biće oblačno, hladnije i vetrovito, mestimično sa kišom. Vetar će biti umeren i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će biti od 5 do 11 stepeni, a najviša od 11 do 15 stepeni Celzijusa. Količina padavina, i u utorak i sredu, prema upozorenju RHMZ, biće najverovatnije veća od 20 l/m² za 12 sati.

Do 16 stepeni u četvrtak

U četvrtak će biti umereno oblačno i suvo, a tokom noći ka petku na severu će doći do novog naoblačenja sa kišom. Vetar će biti slab i umeren, na istoku Srbije ujutro i pre podne povremeno i jak severozapadni.

Najniža temperatura će biti od 2 do 7 stepeni, a najviša od 12 do 16 stepeni Celzijusa.

Hladnije i povremeno sa kišom u petak

Meteorolozi su ranije najavili da će petak biti hladniji, oblačan, povremeno sa kišom, a na planinama se može očekivati i sneg. Temperatura će biti do 13 stepeni. Prvog dana vikenda biće prohladno i promenljivo oblačno. 

Očekuje se da bude vetrovito i na planinama će provejavati sneg. U nedelju će se osetiti uticaj toplijeg fronta i već od ponedeljka postoji mogućnost da temperatura opet bude oko 15 stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija