• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.11.2023

09:34

Za vikend vejavica i u gradovima! Srpski meteorolog o polarnom vrtlogu koji se spušta ka Srbiji -Prognoza je sve interesantnija!

Tanjug

Društvo

Za vikend vejavica i u gradovima! Srpski meteorolog o polarnom vrtlogu koji se spušta ka Srbiji -Prognoza je sve interesantnija!

Podeli vest

Meteorolog Ivan Ristić najavio je da Srbiju krajem decembra očekuje polarni vrtlog, praćen snežnim oblakom i jakim vetrom i dodao da će se vejavica spustiti i u gradove širom zemlje.

- Večerašnji ECMWF model prognozira razvoj dubokog ciklona u jadranskom moru usled spuštanja polarnog vrtloga prema nama. U subotu 25. novembra snežni oblak će prekriti veći deo Srbije. Zbog jakog severozapadnog vetra biće i vejavica, pašće i puno snega. Prognoza je sve interesantnija, pratimo situaciju - naveo je meteorolog.

Foto: Zoran Sinko

 

Nevreme praćenom orkanskim vetrovima i snažnim ciklonom pogodilo je Bugarsku i Rumuniju. Snažne vremenske nepogode pričinile su veliku materijalnu štetu u ove dve zemlje, a dve osobe izgubile su život.

Olujni vetrovi i obilnije snežne padavine ponegde su doneli veće probleme. Pričinjena je materijalna šteta, u nekim opštinama je proglašeno vanredno stanje. Vremenske neprilike su prešle i preko naše zemlje, ali slabijeg intenziteta.

Nedelja počinje kišom

Treći ponedeljak u novembru počeo je kišom u Srbiji, kako se navelo na dugoročnoj prognozi koju je objavio RHMZ.

Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, a minimalne temperature će se ove nedelje kretati između - 1 do 5 stepeni, a maksimalne od 11 do 15 stepeni Celzijusa.

Zima se "meri" po ovom danu

U utorak, 21. novembra, kada pravoslavni vernici slave Sabor svetog Arhangela Mihaila, praznik koji je u narodu poznat i kao Aranđelovdan očekuje se naoblačenje sa kišom.

U Beogradu će za Aranđelovdan biti kišno uz minimalnu temperaturu od 6 i maksimalnih 11 stepeni. Kišno će biti u Novom Sadu sa minimalnih 8 i maksimalnih 11 stepeni.

Foto: Shuterstock

 

Malo toplije sa maksimalnih 13 stepeni biće u Nišu. U ovom gradu ipak će biti moguće povremene pljuskovite padavine.

S obzirom na to da je narodno verovanje da će onakvo vreme kakvo je za Aranđelovdan biti sve do proleća, ostaje samo da se pitamo da li će se narodno verovanje obistiniti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Novosadska policija rasvetlila ranjavanje iz decembra
Hronika

Novosadska policija rasvetlila ranjavanje iz decembra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlili su krivično delo teško ubistvo u pokušaju, počinjeno 9. decembra prošle godine i uhapsili dvojicu osumnjičenih, N. K. (56) i S. K. (27) iz ovog grada.

10.05.2024

12:04

David Knežević danas u Federalnom sudu u Majamiju! Tereti se za otmicu bivše supruge, ali istraga još uvek traje
Hronika

David Knežević danas u Federalnom sudu u Majamiju! Tereti se za otmicu bivše supruge, ali istraga još uvek traje

David Knežević (36) koji je uhapšen prošle subote na aerodromu u Majamiju kada je doputovao iz Srbije, pod sumnjom da je učestovavo u kidnapovanju bivše surpuge Ana Marije Hanao Knežević (40) koja je 2. februara nestala iz stana u Madridu danas će iz pritvora biti priveden u Federalni sud u Majamiju gde će mu biti saopštena optužnica i odlučeno da li će moći da se brani sa slobode.

10.05.2024

09:33

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija