• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.11.2023

12:36

Šokantan snimak iz prodavnice! Miš jede kobasicu naočigled prodavaca i kupaca! Zaraza u najavi! (VIDEO)

Shutterstock

Društvo

Šokantan snimak iz prodavnice! Miš jede kobasicu naočigled prodavaca i kupaca! Zaraza u najavi! (VIDEO)

Podeli vest

Svakodnevno viđamo slike i snimke na kojima se vide razne bube i glodari kako slobodno šetaju frižiderima i policama sa hranom, da nam je to skoro pa postalo "normalno"! Zato se postavlja pitanje koje sve posledice sa sobom nosi neadekvatno čuvanje i skladištenje hrane?!

Jedna korisnica društvene mreže X objavila je snimak iz prodavnice na kojem se vidi kako miš jede kobasicu u rashladnoj vetrini u kojoj se nalaze suhommesnati proizvodi.

Sutra će na akciju kobasica, ako nesto ostane posle miša - piše ova žena na svom nalogu.

Na snimku se jasno vidi kako glodar jede kobasicu, a po količini koju je pojeo može se zaključiti da to traje duže vreme i da niko od zaposlenih nije reagovao.

 

 

Svakodnevno nam stižu slični snimci, gde zbog nemarnosti i nehigijenskih uslova u prodavnicama hrane, po frižiderima i policama slobodno šetaju miševi, bube i druge pošasti.

Objava je na društvenim mrežama izazvala buru komentara zgroženih ljudi koji ne veruju šta nam sve neodgovorni prodavci serviraju:

- Nov proizvod "mišje kobasice", gratis dobiješ mišju groznicu! - kaže u komentaru neko od korisnika mreže X.

Bilo je i onih kojima je ova objava dala povod za šalu:

- Domaća, original...pa ne bi miš jeo onu sa aditivima - piše u komentaru.

Mišja groznica

Reč je o infektivnoj bolesti koja nastaje usled infekcije hanta virusom koju prenose poljski miševi. Prema rečima stručnjaka, do zaraze dolazi putem zaražene hrane ili direktnim kontaktom sa kontaminiranim stvarima.

Foto: printscreen Twitter

 

Od simptoma se prvo javljaju temperatura i glavobolja, ali može da izazove i teška oboljenja.

Specijalista epidemiologije dr Slavica Maris za Informer televiziju objašnjava da je mišja groznica zarazna bolest koje se prenosi sa životinje na čoveka.

Prenose je mišoliki glodari. Kliničku sliku pacijenta možemo podeliti u dve faze - prva je povišena temperatura, opšta slabost, kao i crvenilo lica i očiju, a traje od tri do sedam dana - rekla je dr Maris i dodala:

Što se tiče druge faze, dolazi do spuštanja temperature, ali može doći do krvarenja bubrega ili njihovog oštećenja. Ukoliko je organizam jači, bubrezi se oporavljaju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ministarka Đedović najavila sjajne vesti! Nema poskupljenja energenata
Društvo

Ministarka Đedović najavila sjajne vesti! Nema poskupljenja energenata

Evropska komisija želi da na godinu dana produži vanredne energetske mere od prošle godine koje je donela kako bi se Evropska unija izborila sa gasnom krizom i kako bi se zaštitila od budućih naglih skokova cena energenata i brzo prešla na obnovljive izvore energije", rekao je neimenovani visoki zvaničnik Unije za Rojters.

21.11.2023

12:30

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija