• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

11.12.2023

16:20

Gradonačelnik Bakić predao ključeve novog sanitetskog vozila direktorki Doma zdravlja Subotica

Grad Subotica

Društvo

Gradonačelnik Bakić predao ključeve novog sanitetskog vozila direktorki Doma zdravlja Subotica

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je, na parking-prostoru ambulante „Prozivka“, u Mesnoj zajednici „Prozivka“, uručio ključeve novog sanitetskog vozila direktorki Doma zdravlja Subotica Tatjani Popović.

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da su dodatnim izdvajanjem iz gradskog budžeta obezbeđena sredstva za nabavku ovog vozila namenjenog za Službu hitne medicinske pomoći u iznosu od 6.299.000 dinara, kao i za nabavku aparata za mehaničku kompresiju grudnog koša, u vrednosti od 2.609.000 dinara, koji služi za reanimaciju na terenu.

„U septembru ove godine Domu zdravlja smo, podsetiću, predali novo sanitetsko vozilo i aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša. Nakon primopredaje vozila i tog aparata, u razgovoru sa direktoricom Doma zdravlja Tatjanom Popović o tome kako lokalna samouprava može još da unapredi rad ove zdravstvene ustanove rečeno mi je da bi idealno bilo kada bi moglo da se dobije još jedno tako opremljeno sanitetsko vozilo, kao i aparat za mehaničku kompresiju. Obećao sam da ćemo preduzeti sve što bude u moći Grada Subotice i, evo, danas ispunjavamo to obećanje. Domu zdravlja predajemo još jedno novo sanitetsko vozilo, čija je vrednost 6.299.000 dinara, i aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša, vredan 2.609.000, dinara. Mislim da je ovo prvi put da je lokalna samouprava u jednoj godini, u ovom domenu, toliko pomogla Domu zdravlja Subotica“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

Naglasio je da je Grad Subotica izdvojio i dodatna sredstva u budžetu kako bi Dom zdravlja prvi put imao i sopstveni vešeraj.

„Za nabavku dve profesionalne mašine za pranje veša sa sušarama iz gradskog budžeta su opredeljena dodatna sredstva u iznosu od 1.750.000 dinara. Izdvojena su, takođe, i sredstva u iznosu od 1.650.000 dinara za nabavku dva profesionalna medicinska frižidera za lagerovanje vakcina. Budžet Grada Subotice za zdravstvenu zaštitu, sa svim dodatnim izdvajanjima, u 2023. godini iznosi 74.270.000 dinara. Lokalna samouprava će i u narednoj godini pružati podršku Domu zdravlja u cilju poboljšanja rada ove ustanove i unapređenja kvaliteta usluga, na dobrobit svih građana Subotice“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

Tatjana Popović je izrazila zahvalnost subotičkoj lokalnoj samoupravi, gradonačelniku Stevanu Bakiću i svima onima koji su doprineli da subotički Dom zdravlja bude bogatiji za još jedno savremeno i vrhunski opremljeno sanitetsko vozilo i ostale medicinske i pomoćne aparate.

„Novo sanitetsko vozilo će u mnogome doprineti u radu Službe hitne medicinske pomoći. Vozilo je opremljeno savremenim i najmodernijim dvodelnim nosilom koje omogućava da se pacijent bezbedno i sigurno transportuje. Nosilo nam j obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo. Vozilo je još opremljeno i kardiološkom stolicom, kao i dovodom za kiseonik“, navela je Tatjana Popović.

Dom zdravlja Subotica je, dodala je, u procesu restitucije izgubio jedan manji deo objekta, među njima i prostorije zubne tehnike koje su, kako je rekla, izuzetno složene i kompleksne kada je njihova selidba u pitanju.

„Lolana samouprava nam je obezbedila 1,5 miliona dinara kako bi ovu selidbu mogli da izvršimo. Iskoristila bih ovu priliku da napomenem da je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo u svom poslednjem budžetskom rebalansu obezbedio sredstva za kupovinu aparata za službu oftalmologije (fokometar) koji služi za merenje dioptrije na naočarima i sočivima, kao i sredstva za kupovinu videolaringoskopa koji omogućava i olakšava potencijalne teške intubacije i poboljšava prikaz larinksa“, zaključila je Tatjana Popović.

Sa novodobijenim vozilom, Služba hitne medicinske pomoći u Subotici raspolaže sa ukupno 13 sanitetskih vozila.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija