• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dnevnik

15.12.2023

13:40

Velika italijanska investicija stiže u ovaj grad u Sremu: Evo gde će se praviti voćarski traktori

RINA

Društvo

Velika italijanska investicija stiže u ovaj grad u Sremu: Evo gde će se praviti voćarski traktori

Podeli vest

Predstavnici italijanske kompanije „Antonio Kararo”, koja se bavi proizvodnjom voćarskih traktora, posetili su Sremsku Mitrovicu i sastali se sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i pomoćnikom gradonačelnice za oblast investicija i lokalnog ekonomskog razvoja Urošem Veselinovićem kako bi razgovarali o potencijalnoj investiciji vrednoj 8,8 miliona evra u Industrijsku zonu „Jezero” u tom gradu.

Na sastanku je potpisan i memorandum kojim su precizirani uslovi saradnje i dalji koraci za realizaciju investicije, a prema najavama, dokumentacija će biti završena u martu naredne godine, dok investitor planira zapošljavanje između 50 i 100 radnika.

- Široj javnosti možda ime kompanije nije zvučno, ali poljoprivrednici, posebno oni koji se bave voćarskom proizvodnjom, dobro su upoznati sa tim proizvođačem - pojasnio je Veselinović, dodavši da firma ima dugu tradiciju i posluje od 1960. godine i da je poznata po proizvodnji 15 različitih vrsta traktora. - Ukoliko uspemo da sklopimo dogovor, što će, pre svega, zavisiti od brzine naše administracije, imaćemo priliku da obogatimo poslovanje naše industrijske zone.

Pregovori su počeli u septembru, a da bi se ostvarila uspešna saradnja, na sednici Skupštine grada izneće se predlog o izmeni Plana detaljne regulacije industrijske zone „Jezero”, koji je usvojen 2018. godine. Time će se suziti obim industrijske zone i biće pripremljene parcele za novog investitora i za ostale koji su zainteresovani za ulaganje u Sremsku Mitrovicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija