• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.12.2023

09:47

Usred Melburna začulo se Užičko kolo! Balkanac zasvirao, a onda mu se pridružila i ona! (VIDEO)

video printscreen

Društvo

Usred Melburna začulo se Užičko kolo! Balkanac zasvirao, a onda mu se pridružila i ona! (VIDEO)

Podeli vest

Hristijan Spirovski, poreklom iz Makedonije, je mladi pijanista koji je rođen i već godinama živi u Melburnu gde jako često zabavlja ljude svojim virtuoznim nastupima.

U prilog tome govori i video-snimak gde svira na klaviru poznatu numeru Užičko kolo, a društvo mu pravi devojka po imenu Šion, violinistkinja iz Japana.

- Ove godine sam počeo da sviram klavir u centru Melburna skoro svaki dan i imam priliku da vidim ljude iz celog sveta kako mi prilaze da me slušaju - rekao je Hristijan.

Šion i Hristijan su se slučajno upoznali na železničkoj stanici u centru Melburna. Nakon što ju je oduševilo kako Hristijan svira, rešila je da mu se pridruži i isprati ga na violini.

- Sa devojkom sam se upoznao slučajno i nismo imali nikakve probe nego ovo je došlo tako odjednom, spontano. Rekao sam joj da sviramo srpsku muziku i ona je pristala. Ona je došla iz Japana na odmor u Melburnu - dodao je.

Hristijan je u Bitolju završio nižu i srednju muzičku školu, a fakultet u Melburnu. Potiče iz muzičke porodice, a njegov otac je 80-ih godina svirao gitaru zajedno sa harmonikašem Urošem Antićem iz Niša. Hristijanov otac i Uroš Antić su osnovali prvu jugoslovensku grupu u Melburnu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija