• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.12.2023

14:17

Sjajan Novogodišnji gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestra

Subotica

Društvo

Sjajan Novogodišnji gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestra

Podeli vest

Subotički simfonijski orkestar, solisti Vesna Đurković, sopran, i Željko Andrić, bariton, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, sinoć su u prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće Novogodišnjim gala koncertom oduševili subotičku publiku.

 Koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, obraćajući se prisutnima, istakao da na pragu Nove godine želi da se zahvali svima onima koji su dali doprinos da Subotica s valjanim razlogom nosi epitet oaze kulture, raznolikosti i zajedništva.

„Naš grad ima bogato kulturno nasleđe, a to potvrđuje i svaki nastup Subotičkog simfonijskog orkestra. Zato koristim ovu priliku da izrazim veliku zahvalnost našem sugrađaninu prof. Milošu Nikoliću, koji se na čelu ovog orkestra nalazi već godinama, kao i svakom članu Subotičkog simfonijskog orkestra“, rekao je Bakić.

Foto: Subotica

 

Grad Subotica će, dodao je, i u narednom periodu nastaviti da razvija i svoj kulturni identitet.
„Subotica će i dalje biti grad otvoren za raznolikost, grad gde se neguje tradicija, grad gde umetnost i kultura spajaju ljude, grad gde će svi moći da iskažu svoj talenat i to podele sa nama, a sve u cilju jednog opšteg, zajedničkog blagostanja“, kazao je Bakić.

Naglasio je kako svaki koncert Subotičkog simfonijskog orkestra daje dodatni sjaj svakoj manifestaciji, da svaku svečanost učini veličanstvenom i da svaki njegov nastup podseća na snagu umetnosti koja spaja i uzdiže.

„Mi smo ponosni što je Subotički simfonijski orkestar stub kulture našeg grada, bogatstvo koje malo koji grad ima. Želim da se svima nama u narednoj godini ostvare sve želje i da Subotica bude mesto ispunjenja naših želja. Svima vama, vašim porodicama, kao i svim građanima Subotice želim srećnu i uspešnu novu 2024. godinu, sve najbolje i svako dobro“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Na repertoaru Subotičkog simfonijskog orkestra našla su se dela Đuzepe Verdija, Johana Štrausa i Jozefa Štrausa.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija