• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.01.2024

10:03

Evo ko je sveštenik zbog koga gore društvene mreže - Zapevao narodnjak za Badnje veče!

Facebook/Instagram

Društvo

Evo ko je sveštenik zbog koga gore društvene mreže - Zapevao narodnjak za Badnje veče!

Podeli vest

Otac Rajko Raič, sveštenik i veroučitelj u selu Zaklopača, opština Grocka, glavni je hit na društvenim mrežama jer je na Badnje veče, zapevao popularni narodnjak, izmenivši reči i posvetivši ih popadiji Miri, njegovoj supruzi.

Započeo je svoj nastup hitom "Joj Rado, joj Radmila", ali ga je malo izmenio u "Joj Miro popadija". Drugi deo poznate pesme je takođe izmenio i svojoj supruzi je otpevao "Više volim tebe mladu nego Grocku da mi dadu".

Njegov nastup izazvao je lavinu komentara, bilo je i osuda, ali mnogo više komentara podrške.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ - BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Omiljen je u svom selu, a i šire. Uvek uz dozu humora i duha propoveda vrednosti jevanđelja. Tako je jednom prilikom rekao da je, dok je bio mlađi, navijao za Partizan, ali da je „kao pop to prevazišao“.

U ozbiljnim razgovorima na duhovne teme, isticao je da je najviše toga naučio od oca Justina Savinskog, uvek podsećajući vernike da je Bog ljubav i da u Hristu nema podela.

Pop Rajko je završio teološki fakultet. U Zaklopaču je došao 2018. Od tada je crkva uvek puna, jer je omiljen među vernicima. Ne libi se nijednog posla, pa se često može videti sa meštanima na traktoru ili na njivi, a sakuplja i voće i nosi u domove za nezbrinutu decu.

Na traktoru terao koronu

Pop Rajko inače nije prvi put hit na društvenim mrežama. On je onaj sveštenik koji je za vreme korone kadio selo sa traktora. Badnje veče u vreme najvećeg talasa kovida proslavio je sa svojim meštanima, igrajući kolo oko crkve.

Kažu, distanca. U redu. Raširimo ruke, metar sa jedne, metar sa druge strane. Raširiš ti, to su dva metra. Igramo kolo i poštujemo distancu, a poštujemo i našu najveću tradiciju. Jer, kakva je crkva i liturgija, bez kola i harmonike? – upitao je pop Rajko pre tri godine, a potom zaigrao oko crkve sa meštanima Zaklopače.

Pred svaku grmljavinu, otac Rajko čita molitve uz zvonjavu zvona sa crkve. Kako su ranije navodili meštani za Žig info, od tada grad nikada nije pogodio Zaklopaču. Takođe, od tada je crkva nedeljom u Zaklopači stalno puna, a veruju i da je sveštenik Rajko svojim molitvama mnogim bračnim parovima, koji su imali problem, pomogao da dobiju decu.

Rajko Raič (1982) je oženjen Mirom, i imaju šestoro dece.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija