• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic Biznis

09.02.2024

11:01

Putnici propalog Barcino tursa uskoro dobijaju pare: Evo kada kreće isplata štete

Shutterstock

Društvo

Putnici propalog Barcino tursa uskoro dobijaju pare: Evo kada kreće isplata štete

Podeli vest

Milenijum osiguranje će od ponedeljka 12.02.2024. godine započeti isplate po odštetnim zahtevima oštećenih putnika turističke agencije „Barcino tours“, potvrđeno je za "Blic Biznis". Isplate će biti realizovane prema putnicima koji su dostavili kompletnu dokaznu dokumentaciju.

„Milenijum osiguranje“ a.d.o. je u konstantnoj komunikaciji sa Ministarstvom turizma i omladine radi utvrđivanja ukupne visine potraživanja i broja putnika koji još uvek nisu podneli odštetne zahteve, a u cilju procene dovoljnosti sume osiguranja za potpuno obeštećenje svih putnika. Stoga je u ovom momentu moguće da će nekim putnicima biti isplaćen nesporni srazmerni deo štete, imajući u vidu da prema podacima kojima „Milenijum osiguranje“ a.d.o. trenutno raspolaže, postoji velika verovatnoća da će iznos potraživanja oštećenih putnika premašiti iznos osigurane sume od 250.000 evra, objašnjavaju iz osiguranja.

Osiguranje napominje da još jednom upućuje poziv svim oštećenim putnicima, a koje su kontaktirali putem obaveštenja u medijima, SMS ili Viber porukama, da podnesu odštetne zahteve za isplatu naknade štete iz osiguranja, za aranžmane koji su kupili kod turističke agencije „Barcino tours“ na teritoriji Srbije.

"Takođe, pozivamo i one koji su podneli odštetne zahteve bez kompletne dokazne dokumentacije, da što pre postupe po instrukcijama i dopisima koje im je „Milenijum osiguranje“ a.d.o. dostavilo, kako bi se proces rešavanja zahteva u najkraćem mogućem roku okončao".

Potrebna dokumentacija

pisani ugovor o turističkom putovanju,
opšti uslovi putovanja,
program turističkog putovanja,
potvrda o garanciji putovanja,
dokaz o plaćanju ugovorene cene putovanja u celosti ili delimično (fiskalni računi, avansni računi uz fiskalni račun, izvod iz banke);
očitana lična karta;
instrukcija za plaćanje (broj tekućeg računa oštećenog lica)

Podetimo, turistička agencija „Barcino tours“ je bankrotirala i Milenijum osiguranje obavestilo je oštećene putnike da prikupe i kompletiraju dokaznu dokumentaciju neophodnu za isplatu naknade iz osiguranja


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija