• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.02.2024

19:45

Sa 15 godina se udala za gorštaka, a sada živi život iz snova! Otkrivaju tajnu svoje sreće: Nemaju TV, a svako veče uživaju u akciji (FOTO)

Printskrin YouTube/Pogledi iz domovine

Društvo

Sa 15 godina se udala za gorštaka, a sada živi život iz snova! Otkrivaju tajnu svoje sreće: Nemaju TV, a svako veče uživaju u akciji (FOTO)

Podeli vest

Mara i Milun Aprcović već godinama, potpuno sami, žive na 1.500 metara nadmorske visine na Katun Ravnom daleko od gradske buke.

- Sa planine spuštaju se u selo tek tokom najsurovijeg dela zime, kada se ovce jagnje, jer kažu da je tamo za nijansu toplije. Samostalni život, na 1500 metara nadmorske visine, ni malo im ne smeta - kaže Mara (23), koja se udala pre osam godina.

Gorštak Milun za Maru ima samo reči hvale, kaže da ne odbija da radi ni po kući, ni oko stoke.

 

- Ja više muzem, a svekrva radi oko mrsa. Udala sam se preko oko sedam i po godina, a sada imam 22. Život vas nauči da morate da odrastete. Svekrva mi je bila podrška, a i dan danas je - ispričala je Mara prošle godine.

Foto: printskrin/jutjub

 

Kako je tada rekla, na Katun Ravnom im je mnogo lepše nego u selu, iako su potpuno izolovani.

- Uveče nam najviše dolaze u goste, a ovce moramo čuvati i preko noći i preko dana. Vazda smo na oprezu. Nije strašno, do sada nije bilo nikakvih opasnosti - govorila je Mara, kojoj jedino pada teško posao kada je dosta umorna.

Za ovaj neobični mladi par, odmor od poslova nalaze u zajedničkom slušanju radija. Televizor nemaju, a i kada bi hteli da ga kupe, nemaju gde da ga prikuljuče.

Foto: printskrin/jutjub

 

Za grad nema potrebe da idu, sa planine se tamo spuštaju samo posebnim danima. Kada je svetac i kada imaju manje posla. Nekada ponešto kupe, malo se druže i popiju kafu.

Iako njihovi vršnjaci danas ne mogu da žive bez društvenih mreža, kod Miluna i Mare to nije slučaj. Oni tek ponekad prelistaju Fejsbuk, kako bi se zabavili. Oboje jako vole selo, iako naglašavaju da takav život ima više mana nego prednosti.

- Ne ustaje se rano, negde oko pola sedam, ispečem kafu meni i mužu, pa oko stoke - priča Mara, koja je muzla i po 130 ovaca do jeseni.

Mara kaže da više voli katun od sela, a planine i stoku više čak više i od mora i primorja.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija