• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.02.2024

17:15

Skandalozno! Žena se vratila na posao nakon porođaja, pa usledio šok: Šefica dugo čekala da joj uradi ovo! (FOTO)

Shutterstock

Društvo

Skandalozno! Žena se vratila na posao nakon porođaja, pa usledio šok: Šefica dugo čekala da joj uradi ovo! (FOTO)

Podeli vest

Povratak na posao posle porodiljskog bolovanja za žene nije nimalo lako! Nažalost nekima od njih čak se preti i otkazima, a nedavno je jednoj ženi najavljeno da će ga dobiti!

Naime, gospođa se vratila sa porodiljskog bolovanja, a posle dva dana rada su joj saopštili da će dobiti otkaz.

- Vratila sam se sa porodiljskog bolovanja na posao pre dva dana. Saopštili su mi da ću da dobijem otkaz posle 13 godina i sedam meseci. Razloga nema, ali šefica pokušava to već duže vreme. Sutra idem na razgovor sa direktorom, neki savet? Verovatno će da traži sporazumno, ali ja na to neću da pristajem, ili možda tehnološki, ali verovatno da mi ne plati jer ih znam. Kako mogu da me najure, a da ima pravnog osnova, molim vas pomozite, svaki savet mi znači - požalila se ova žena na društvenim mrežama.

Foto: Printskrin/Društvene mreže

 

Korisnici su u komentarima osudili potez ovog poslodavca.

- Mogu da vas otpuste kao tehnološki višak, ali imate pravo na otpremninu, u slučaju sporazumnog otkaza koji ne savetujem, nemate pravo ni na NZS - navodi se u jednom komentaru.

Pojedini su je savetovali i da tuži firmu.

- U slučaju da je otkaz nezakonit imate mogućnost pokretanja sudskog postupka - napisala je jedna korisnica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija