• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.02.2024

16:28

Uskoro počinje 21. Beogradski festival igre, uz podršku NIS-a

Promo

Društvo

Uskoro počinje 21. Beogradski festival igre, uz podršku NIS-a

Podeli vest

Na konferenciji za medije, održanoj u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavljen je program 21. Beogradskog festivala igre, koji će se pod sloganom "Savršene različitosti" održati od 7. marta do 10. aprila. Jedan od najznačajnijih evropskih festivala umetničke igre ove godine u Beogradu i Novom Sadu okuplja 19 kompanija iz 14 zemalja, sa više od 30 koreografskih postavki. Generalni pokrovitelj manifestacije petu godinu zaredom je kompanija NIS.

- Dvadesetprvi Beogradski festival igre ima zadatak da bude savršeno različit od svega onoga što nas okružuje, ali i od samog sebe, da iskorači hrabro i da nadmaši sve prethodne. Ako festival treba da diktira trendove, onda smo pokazali hrabrost za novine i uticaje. Slogan "Savršene različitosti" potvrđuje da se kroz različitosti koje smo okupili u svom najsavršenijem obliku ogleda i bogatstvo igre. Ponosna sam i na mlade autore koje smo kao festival vrlo hrabro uvodili svih ovih godina i pokazali da imamo dara da prepoznamo buduće zvezde - rekla je Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre.

Jung se zahvalila kompaniji NIS za saradnju, prijateljstvo i partnerstvo punih pet godina, navodeći da NIS pokazuje odgovoran odnos prema kulturi, umetnosti i zajednici.

- NIS je već pet godina uz Festival igre i mi volimo da kažemo da je to partnerstvo koje je preraslo u pravo prijateljstvo. Naša saradnja nije slučajna zato što je slogan NIS-a "Budućnost na delu" i mi želimo da, vodeći odgovoran biznis, pomognemo i zajednici u kojoj poslujemo i samim tim i mladim talentima. Podrška Festivalu igre je podrška  manifestaciji koja našu zemlju svake godine iznova postavlja na svetsku kulturnu mapu - naveo je Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću NIS-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija