• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

07.03.2024

14:52

Od kozmetičarke do vozača ozbiljne mašine: Jelena osvaja drumove kamionom 35 tona

Informer

Društvo

Od kozmetičarke do vozača ozbiljne mašine: Jelena osvaja drumove kamionom 35 tona

Podeli vest

Jelena Petrović (24) iz Zaječara zamenila je ulepšavanje žena, poslom vozača kamiona od čak 35 tona".

Jedna je od retkih devojaka koja je razbila predsrasude da se poslovi dele na mužke i ženske, još kao mala uz oca koji je automehaničar, zavolela je kamione, pa ne krije da je oduvek priželjkivala da vozi kamion.
Kako navodi, čim je napunila 21. godinu i stvirila uslove, polaožila je za ,,C,, kategoriju kako bi krenula u potragu za poslom vozača. Prema njenim rečima prvi posao za volanom kamiona je dobila u kineskoj kompaniji Zi Đin u Boru gde upravljala teretnjakom marke ,,Tonli,, nosivosi oko 200 tona . 

Navodi da je to "nije dugo držalo" jer nije bilo ono što je oduvek želela, pa je odustala .
Kako je moralo nešto da se radi, pet godina je provela na sasvim drugoj strani suprotno od volana, na poslovima ulepžavanja dama.

U kozmetičkom salonu pokazala se  jednako dobra, pa za njom i dan danas žale klijentkinje kojima je posvećivala pažnju. Ubrzo je ipak uspela da osvari svoj san. Sreća joj se osmehnula u privatnom preduzeću za prevoz građevinskog materijala u Zaječaru u kome je među desetak kolega jedina žena vozač.

Foto: Privatna arhiva

 

Kao mala sam ovo želela. Osim porodice, nisam nailazila na razumevanje za ovaj posao. Svima je bilo čudno kako ja to volim da vozim kamion teškaš. Ali uz oca koji je vrstan automehaničar mnogoštošta sam naučila. Pored toga što danas vozim kamion petoosovinac , različitih marki, ipak meni je ljubav ,,Volvo,, . Uživam , tu sam ja. Uslovi su odlični , kamioni novi, sve je čisto , pri ulasku nećete verovati, ulazim u klompama, a kasnije obuvam adekvatnu obuću za vožnju. Nemam straha ni da nešto na putu odkaže. Naučila sam pored oca da se upustim u rešavaje lakših kvarova, dok kolege ne dođu u pomoć - priča ova vesela devojka , kojoj ni aparat za varenje nije stran .
 Ume Jelena i da zavari po nešto jako dobro . Kolege su je prihvatile i kažu da toliko dobro barata za volanom, kao da je u kamionu rođena.

Foto: Privatna arhiva

 

- Malo je u početku bilo svima čudno. Ipak je ona devojka, nije ovo lak posao . Kamioni su često prepuni materjalom kojeg treba iskipati, napuniti i odvesti. Putuje se širom istočne Srbije. Međutim, ona je zaista dobra devojka, koju smo odmah prihvatil. Vidi se da ovaj posao radi predano - napominje gazda Nenad Lisulović.
Istog su mišljenjan i kolege sa kojima Jelena svakog jutra najpre popije prvu kafu. Potom kreće da se proverava raspored, a potom se prione na posao.
Jelena je odličan vozač. Imao sam prilike da se sa njom vozim, prvog dana kad je počela da radi i mogu da kažem kao iskusan vozač da odlično barata volanom. Možda je među najboljim vozačima. Znali smo mi za nju od ranije dok je bila u rudniku, ali nismo znali da je ovako dobar vozač - hvale svoju koleginicu Žarko i Nebojša.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ova žena će se udati za hologram, dosta joj je pravih muškaraca! Virtualna stvarnost dolazi u Srbiju, kome ćemo rađati decu? (Foto)
Društvo

Ova žena će se udati za hologram, dosta joj je pravih muškaraca! Virtualna stvarnost dolazi u Srbiju, kome ćemo rađati decu? (Foto)

Pitanje partnerstva i partnerske ljubavi razvojem tehnologije i društvenih mreža dobilo je sasvim nove izazove i rešenja. O popularnosti društvenih mreža govore i neverovatne cifre. Tako, na primer, broj ljudi koji imaju otvoren profil na društvenoj mreži Facebook je oko milijardu ljudi. Ako sa tom brojkom uporedimo broj celokupnog stanovništva na planeti Zemlji, rezultat je impozantan: jedna sedmina čitavog sveta koristi Facebook! Dakle, popularnost ove društvene mreže se ne može sporiti, i u stalnom je porastu. Pritom, Facebook nije jedina društvena mreža koja postoji. Naprotiv.

05.03.2024

09:31

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija